måndag 16 april 2018

Matbloggen: Fars efterrätt (världens enklaste laga)

Det är inte alls så, att far är tappad bakom en vagn i köket. 
Tvärtom. 
Far har alltid uppskattat laga mat. 
För inte tala om baka matbröd. 
Under en stressig arbetsperiod för 40 år sedan, bakades det som avkoppling: från frallor till paltbröd. 
En annan gång lagade far en argentinsk gryta som smakade något katten släpat in. 
Den stora grejen blev trots allt Fars efterrätt. Den talar sönerna med förtjusning om än i denna dag. 
Därför blev far väldig överraskad, när mor i helgen bjöd far på just Fars efterrätt. 
Det är världens enklaste efterrätt att tillreda. 
Behövs ingen kockutbildning. 
Utbildningen fixar du själv. Tar endast några sekunder. Och så slipper du trassla med spisen eller ugnen. 
Så här gör du. 
Köp en burk Del Monte (bäst) Fruit Cocktail. Liten burk räcker lätt till 2-3 personer. Slå innehållet-in light syrup-i en trevlig serveringsskål. 
Färdig att servera. 
Ta för dig av bären och den lätt söta lagen (godare förr, mer socker i lagen). Slå på lite lagom ovispad grädde. 
Inte för mycket. 
Tycke och smak.
Lagen ska pigga upp smaklökarna. 
Ät och njut. 
Du har lagat Fars efterrätt. 
Du kan också vispa grädden. Även stötta upp med lite vaniljglass. Fast då är det inte Fars efterrätt, utan någon annans efterrätt. 
Smaklig spis.

Inga kommentarer: