torsdag 2 juli 2015

Räkna med jordgubbsexplosion

Det har genom åren blivit ett och annat inlägg på bloggen om jordgubbar. 
Jag har berättat om hur man saftar, syltar och fryser in dessa ljuvligt goda bär. 
Jordgubben ÄR en gottis-resa in i den sköna svenska sommaren. 
I år har vädret ställt till det. 
En gubbe hatar regn, rusk och kyla. Då blir den tjurig och vill icke bli röd och fin. 
Nu kommer så äntligen den efterlängtade värmen med solens vitamin-och cancerframkallande strålar. 
Vårjackan hängas in. 
Kortbyxor på. 
Gubben i landet blir hysterisk glad. 
Sol, sol: mognar på ett kick.
Resultatet: jordgubbsexplosion. 
Priserna rasar. 
Jag vet för sommaren 2010 var det exakt på pricken samma visa vädermässigt. Till slut kom så solen den 4 juli. Minns så väl, för sonen fyllde år.
Odlarna hann knappt med att skörda. Det fullkomligt sprutade röda gubbar ur landet. Priserna för en liter gubbar rasade ner i källaren. 
Jag fyllde Täppan med jordgubbar. 
Skrev en glad jordgubbsblogg. 
Så har is i magen. 
Redan i dag såg jag en handlare i Lomma som tog 15 kronor för en liter. 
Det stundar jordgubbshysteri, var så säker. 
Safta, sylta och frys in, kära vänner.
Gubbe på er. 

3 kommentarer:

Maha sa...

Hej!

Jag nyligen hittat till din blogg och älskar så roligt du skriver!
Extra roligt är det att bo här i Lomma också när du så levande återberättar händelser ur din vardag.

Kram

Calle Rockbäck sa...

Tack! Jag försöker göra så gott jag kan. Välkommen in i min bloggvärme.

Anonym sa...

Svenska jordgubbar besprutas FEM gånger innan de skördas och kommer ut till konsument. Smaklig spis.
Ät ekologiska bär.