lördag 31 augusti 2013

Svensk tidskrift sågar Barack Obama längs fotknölarna

Barack Obaman kommer som bekant till Sverige på onsdag i nästa vecka. 
Läglig passar tidskriften Fokus på i sitt senaste nummer, att ta fram den stora sågen. 
Det är ingen hejd på hur reportern Johan Anderberg far fram med sågklingan. Rubriken på artikeln om den amerikanska presidenten är tuff: 
”Den asociale amerikanen”. 
En lagstifningsprocessen som gått i stå, hårdare vapenlagar havererat, Guantanamo har inte stängts, sjukvårdsreformen hackar osv osv. 
Och som kronan på verket: 
”Han gillar inte människor”.
Demokraten Barack Obama hänvisar ofta till presidenternas president, Abraham Lincoln. Fokus har samlat in alla illvilliga uttalande från amerikanska politiker, journalister, debattörer mfl och slår fast. 
Medan Lincoln var en social person är Obama en asocial amerikan. 
”Det saknas en passion. Han är frånvarande både i den politiska processen och i debatten”, heter det vidare.
När Obama valdes till president första gången, lovade republikanerna i USA, att göra hans tid i Vita Huset till ett helvete. 
Landets första svarta president som dessutom misstänktes ha muslimska rötter, skulle få ett helvete. På den punkten har republikanerna fått full pott. Dubbelt upp t o m, eftersom Barack Obama valdes om för en ny period som amerikansk president.
Tidskriften Fokus har alltså lyckats med bedriften att gå i den republikanska fällan. Om det kan man tycka vad man vill.
 
En invasion i Syrien då? 
 I USA är vapenindustrin nedlusade med krigshetsande republikaner. Det är lätt att räkna ut var makten ligger. 
Den jättelika amerikanska krigsmaskinen får aldrig stå stilla för länge. Det handlar om, gissningsvis, miljontals jobb. Stora tunga republikanska investeringar står på spel.
Därför vinner alltid republikanernas rävspel över en demokratisk president i USA. 
Tidskriften Fokus krattar helt aningslöst manegen. 
I Sverige.

1 kommentar:

Calle Kabo sa...

Ja det är klart att det är en konspiration. Du kommer väl ihåg att ta på den extra stora foliehatten när Obama kommer hit?