lördag 30 juni 2012

De brutala kvinnoövergreppen som ingen bryr sig om

Bilderna på den ukrainska polisens brutala kvinnoövergrepp upprör. Värst av allt: ingen bryr sig. På söndag kväll spelas EM-finalen i fotboll mellan Italien-Spanien. Sedan lämnar den internationella mediacirkusen Ukraina åt sitt öde. Det blir åter fritt fram för myndigheternas maktutövande. Fast det är faktiskt pågått under hela fotbollsturneringen, men med ett förläget leende. Titta bara på bilderna. Feministgruppen Femen har piskats gul och blå av väldiga poliser i löjliga skärmhattar. Ingen bryr sig. Kvinnoövergreppen passera nämligen obemärkt förbi. Inte minst i Sverige.
Jag har under tiden turneringen pågått, samlat på mig mängder med bilder på de brutala övergreppen. Här kan jag bara visa upp en liten bråkdel. De protesterande unga kvinnorna behandlas, minst sagt, omilt av stora starka män. De brottas inte bara med de skrikande damerna, utan också med problemet, hur de ska undvika att ta flickorna på de nakna brösten? I alla fall innan polis-och celldörrar stängs. Dessa kvinnor som fått oerhört med stryk, har svenska systrar, nämligen Fi. Jag tittade in på den svenska feministiska organisationens hemsida. Fi, om någon, borde protesterat högt. Vad fann jag? Svar: ingenting. Inte en rad. Inte en bild. De verkar mest vara intresserade av lesbiska förhållanden. Det är väl också roligare, att elda upp pengar i Almedalen på Gotland. Skäms.

1 kommentar:

Anonym sa...

DE Främsta anledningarna till att man själv just inte ville åka till Ukraina var ju behandlingen av Tymostjenko fallet, och att man inte ville stödja denna odemokratiska regim signatur Viktor Janukovitj!

De borde aldrig fått lov att vara medarrangör till EM mästerskapet 2012, att det innan turneringen dessutom avslöjades att invandrare med asiatisk eller afrikansk bakgrund som fick mottaga hot och grovt våld av nynazister är ju riktigt sjukt, att det dessutom som du Calle genom din bildskörd under mästerskapet visat pågår misshandel av unga FEMEN kvinnor och att de blir inlåsta är så sjukt att de fick mästerskapet i Ukraina. ALDRIG MER EM I ETT SÅDANT LAND SÅ LÄNGE JULIA SITTER INLÅST!!!! Att FI Inte skrivit något om detta på sin hemsida visar att de är totala idioter!!!
Det är FEMEN Som är de riktiga hjältinnorna, MAN KANSKE SKULLE FÖRSÖKA GE NÅGRA AV DEM ASYL I SVERIGE SÅ ATT VI KAN FÅ RIKTIG DEBATT, DÅ FÅR FI Det hett om öronen.

TACK CALLE ROCKBÄCK FÖR DETTA FINA OCH VIKTIGA BLOGGINLÄGG OCH REPORTAGE FRÅN DIN SIDA.

MVH Fotbollsintresserad som kritiserar huliganism och odemokratiska rörelser och partier.