onsdag 15 februari 2012

Sean Banan superkalkon! Mitt filmrekord krossas?

I kväll går filmen, Sean Banan inuti Seanfrika, upp på landets biografer. Redan nu hissar kritikerna varningsflagg: den sämsta svenska filmen någonsin!
Det är just detta som gör mig nästan sömnlös. Jag har nämligen haft det svenska kalkonrekordet för en svensk film i 27 år långa år. Det är i och för sig något att beundra. Den svenska unkna filmvärlden kryllar nämligen av feta kalkonrullar.
Jag själv har nämligen varit med i den sämsta. Tills nu när bananen går upp på biograferna landet runt.

Filmen Jonny Roova spelades delvis in på Rosengård i Malmö 1984. Jag spelade en frustrerad fotbollsspelare med egen replik. Lågbudgetfilm när den är som sämst. Chauffören i inspelningsbussen fick t o m växelspaken i näven.
Huvudrollen spelades av Rolf Degerlund. Han avrundade sin karriär 2006, med att dyngrak presenteras som chef för Kulturskolan i Malmö. Degerlund fick omedelbart sparken.
Jonny Roova hade premiär 1985. Gick en vecka. Ett 30-tal personer kom. Filmen ansågs så usel, att den inte ens gavs ut på VHS/DVD utan blev skokräm direkt.

Jag har naturligtvis varit övermåttan stolt över kalkonrekordet.
-Slå det, brukar jag skryta med.
Nu verkar det vara kört. Några andra sågningar än Aftonbladets, Jan-Olov Andersson:
Barometer: Sean Banan är på bioduken ett haveri. Verkar tro att publiken är helt dum i huvudet.
Ronny i TV4: Detta är förmodligen den sämsta svenska film jag någonsin sett. 0 solar
Michael Tapper i Sydsvenskan: kom tillbaka Åsa-Nisse, allt är förlåtet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Googlade den usla filmen Jonny Roova för att se om jag kunde hitta den, hamnade då på din blogg och vi har samma uppfattning om den…..!
1985 eller det var nog 84 för filmen släpptes 85, när scener spelades in på Granhyddan i Beddinge med Kal P Dahl var jag nämligen en 15 årig statis som hamnade mellan skådespelarna i en scen.
Jag gick och såg filmen i Trelleborg (jag och en till) och något år senare gick den på tv och då spelade jag in den men vhs bandet har tyvärr försvunnit.
Har du någon som helst aning om var man kan få tag i den eller det är så att du har den och att det finns möjlighet att kopiera den.
jonas.nilmo@axis.com


Ha det bra.

Jonas