onsdag 29 februari 2012

Björn Ranelid hotar hoppa av Mellot-mobbas av Leif GW Persson

Jag är fullt medveten om. att man som krönikör har en stor frihet att framföra sina åsikter. Även sådana som är kontroversiella. Det ingår i krönikörens arsenal att i vissa lägen vrida till texten, så att man sticker ut i det väldiga massmediala bruset.
Syns och hörs. En mesig krönika släcker inga eldar.
Däremot är det något helt annat, om man ger sig på rena personangrepp. Då faller ens krönika under ansvarig utgivarens lupp.
Leif GW Persson, professor, succéförfattare och en bildad man, far fram i både tal och skrift lite hur som haver. Sanningen är det inte så noga med.
När jag läste hans krönika i Expressen om Björn Ranelid ljuger han skäppan full. Mobbning!
Jag jämför Persson med en obegåvad bloggskribent. (texten fortsätter efter bilden)

Den mest aktuella textbiten som skadat Björn Ranelid allra, allra värst, kan ni läsa här ovanför. Leif GW Persson ljuger i varje ord. Påhitt. Lögn och förbannad dikt. Inget är nämligen sant. Enbart till för att skada Ranelid. Ett grovt personligt påhopp.
Nu har Björn Ranelid isolerat sig i hemmet på Österlen. Han är, enligt mina källor, allvarligt skadad av professorns lögner.
Kära vänner, det är faktiskt kris för Ranelid. En människa tål inte vad som helst. Han kommer med goda skäl att hoppa av finalen i Melodifestivalen.
Expressens ansvarig utgivare, Thomas Mattsson, borde agera. Man måste få undra, hur han kunde släppa igenom professorns lögner?
-Högt i taket. Människan är krönikör. Då får man nagga på sanningen, lyder kanske svaret vi får.
Finns det ingen människa som kan stoppa pösmunken, Leif GW Persson?
Den 3 mars ska Björn Ranelid, enligt sin agenda, tala på Växjö Universitet.
Fixar han det?

(Den fina lokaltidningen, Ystad Allehanda, har en exklusiv intervju med Björn Ranelid om sakens tillstånd.)



3 kommentarer:

Pang-bom sa...

Minns när Linda Skugge för flera år sen gav sig på Ranelid. Men hon var en tom hylsa utan någon kaliber. Att Leif GW Persson sänker sin kaliber genom att självmant gå in i sandlådan är däremot ganska obegripligt. Så onödigt.

pappa B sa...

Jag tror att den korpulente och surmulne Leif GW Persson enbart är avundsjuk. Att Björn under rampens blixtrande ljus få uppträda med en ung, blond vacker sångerska inför en miljon TV-tittare och en gastande publik, det går professor Persson åt huvudet.
Det gamla ordspråket -Man skall inte kasta sten när man sitter i ett glashus. Det passar mycket väl in här.
Är dessutom huvudet fullt av lagar och förordningar, bevisbördor och annat polisarbete då är vissa delar förmodligen förlamade på prof. Persson och han spottar ur sig detta.
Björn R, gör en polisanmälan, direkt och ta med Expressens flata ansvarige utgivare i anmälan på samma gång.
pappa B

Anonym sa...

Håller med Pappa B. Surt sa räven...
Vältränad OCH skärpt. Sticker det kanske i ögonen på Evert Bäckströms alter ego?

Stå på dej, Ranelid, annars gör någon annan det. /Fru N.