lördag 7 januari 2012

Det finns avgrunder: Dokusåpans topp-och BOTTEN!

Titta noga på vinjettbilden. Den är Jessica Simpson till vänster och Margareta Sjödin till höger. Det skiljer sisådär 8 miljarder svenska raska kronor mellan de båda snäckorna (det var länge sedan jag använde det uttrycket).
Båda startade sin karriär som korkade blondiner. Jessica nådde toppen av blondinsåpan. Hennes varumärke beräknas bli värt 1 miljard (!) dollar 2012.
Margareta blev hela Sveriges mest korkade blondin 1969. Det var i TV-programmet, ”Partaj”, som hon ständigt sa:
”Har jag gjort bort mig nu igen!”

Margaretas berömmelse lät inte vänta på sig. Hon dök upp i de mest omöjliga sammanhang. Framför allt som omslagsflicka till dåtidens ledande herrtidningar.
För inte tala om när Maggan toppade med en helt obegriplig film som ingen varken såg eller minns,”Blondin på skojarjakt”.
Jag friskar upp minnet om filmen:
”Festlig fartfylld fars med läckra Margareta Sjödin .
Gangsterbruden Zara genomför en juvelkupp ihop med skurken Slim, som gömmer bytet i likbilen ”Hulda”, som den late sopgubben Sven fått i uppdrag att köra till en präst i Paris. Färden bär av genom Europa, där den jagade Sven får sällskap av en nakenbadande kvinnlig frälsningssoldat.”

Hur det gick sedan?
Margareta Sjödin försvann in i tystnaden som konstnär. Hollywood hörde aldrig av sig. Det blev inte ens en Bagge.
Jessica Simpson, däremot, glänser. Rikare än ett troll. Hollywood hör av sig, jämt och ständigt.
Tala om korkade blondiner.
1 miljard dollar skiljer dom åt.

2 kommentarer:

the snowqueen sa...

Faktiskt valde jag konsten, och slapp dåliga filmer, gjorde i alla fall bra ifrån mig i svenska Miss and mrs Sweden. Sverige tog inte heller hand om en sån som jag på den tiden.. jag slog ju så bra i Partaj också. Filmens värld var inte densamma då som nu...
MVH
Margareta sjödin
Jag har inte gjort bort mig.. haft utställningar världen runt...allt räknas inte i pengar!!!

Rocky sa...

Bra skrivet Margareta!
Hennes medverkande i de avbildade herrtidningarna var dessutom år 1965, inte 1969 då Partaj spelades in. Det är alltså fråga om en något längre karriär än en dagslända. Likaså texten i det ”uppfriskade minnet” av filmen ”Blondin på skojarjakt”, just denna ordalydelse kan man läsa på discshops hemsida eller på DVD-skivans baksida… inget direkt eget minne alltså.
Att ”försvinna in i tystnaden som konstnär” är också ett märkligt uttalande då Margareta har en mycket framgångsrik karriär, som fortfarande pågår, inom konsten att glädjas åt och se tillbaka på.
Rocky