onsdag 27 april 2011

En läskande Lomma-NYHET!

När pizzan knappt sett dagens ljus i Sverige, satt jag på en pizzeria i pizzans (mycket pizza här) hemstad, Napoli, Italien.
Jag avnjöt en äkta pizza. Ljusår från kebab, oxfilé och andra märkliga försvenskade pizzor.
Pizzan (nu är vi där igen) sköljdes ner med en liter kraftigt gott rött vin. Jag blev snurrig i skallen.
-Vädret, tänkte jag och tittade ut på det flödande solskenet.
Det fanns ytterligare fyra lunch gäster på plats. Det var kommunalarbetare som grävde ner rör utanför restaurangen. Dessa durkdrivna gentlemän med jord på nästippen, sköljde ner sina pizzor med vardera TVÅ flaskor kraftigt rött vin.
När min yrsel lagt sig på godkänd nivå, lämnade jag pizzerian, mätt och belåten.
Efter drygt en timme, blev min nyfikenhet för stor. Jag återvände för att kolla in tillståndet för mina kommunalarbetare. De sov som små söta barn i gropen bland rören.
-Siesta, sa en förbipasserande stationsvakt.
-Si, svarade jag och lärde mig att till en pizza ska man dricka vin. Rött.
Det kan man från och med denna veckan på Lommas populäraste pizzeria, La Mare. Det är slut med det söta blasket.
Fanta.
Det tackar vi alla för.
FOTNOT: I Sverige skriver vi Neapel. Jag föredrar italienskan, Napoli. Fräckare så.

Inga kommentarer: