torsdag 5 augusti 2010

Monsterklipparen i Lomma-och en tandlös katt!

Lomma är något av det förlovade landet, när det gäller häckklippning. Det finns inte en Gubbe i byn som inte varje sommarhalvår kämpat med både stora och små häckar.
Själv hade jag under några år en väldig häck som varje säsong skulle klippas efter alla konstens regler.
Inte en gång UTAN TVÅ GÅNGER!
Första gången började jag klippa den manuellt. Det funkade inte. Både jag och häcken tog slut. Då lånade jag BG:s elsax och klippte givetvis av sladden.
-Bra Calle, sladden behövde ändå kortas, sa BG som alltid haft stor förståelse för min begåvade klumpighet.


När jag i morse-torsdag-efter morrondoppet (20 grader i vattnet) upptäckte PEAB:s monster till häckklippare, trodde jag knappt mina ögon. Det var den hiskligaste maskin till häckklippare jag någonsin skådat. Hur lätt och smidigt som helst kapade den häcken ut mot den överst dammen vid Lomma Centrum. De boende gapade av pur förvåning.
Vännen Berit blev så rädd när monstret drog av hennes häck, att hon flydde in i köket.
Nej, inte ens elefanterna på Cirkus Maximum kunde skrämmas så...
FOTNOT: Förlovade landet är Kanaans land. Gud lovade Abraham det förlovade landet enligt bl.a. Första Moseboken 12:7.


2 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Jag har ju begåvats med en vildvuxen fastighet. Det monstret skulle behövas där. Vissa delar av häcken är nog inte klippta de senaste 10 åren. Men jag får försöka med elsaxen, bra tips det om sladden, något jag oxå skulle kunna göra i min iver att göra snyggt. För att inte tala om mitt ögonmått, häcken kommer att gå i vågor.
Må så gott Yvonne

Anonym sa...

Rapport från den tandlöse katten från Limhamn som är på besök i Lomma: Efter två dagar på rymmen så knackade Lillis på altandörren imorse, sträckte på bakbenen och sa - Ge mig mat...
Tack Calle för du spred efterlysningen här, och stort tack till alla fantastiska människor som engagerade sig och letade efter honom!
Hälsningar från Karmen