onsdag 30 juni 2010

I Skåne gör man kebab av president Barack Obama


Jo, det är faktiskt sant. USA:s president blir till kebab och falafel på Center Syd köpcenter norr om Lomma.
I dag när jag körde in till köpcentrat, möttes jag av ovanstående skylt. Det är klart man blir nyfiken.
Står verkligen Barack Obama och väntar på den skånska menigheten bakom varuhuset, Harald Nyborg?
Jag var tvungen att svänga ner och kolla. Vilken story på bloggen jag kunde få bjuda på. Tänk att få språka olja, Afghanistan, Irak och tusen andra problem med Barack Obama bakom Haralds plockepinnlåda?

Men givetvis blir man blåst, men så börjar också de skånska marknaderna med Hörby i dag. I stället möttes jag av ett kebabstånd som döpts efter den amerikanska presidenten.
Får man göra så här?
Jag vet inte. Men visst skulle det vara kul, om Vita Huset plötsligt skulle lämna in en protest till den svenska regeringen, för att man gör kebab av landets president i Skåne.
Barack Obamas favoritmat är annars fru Michelles pasta med räkor.
När Barack Obama bodde i Indonesien åt han hundkött, orm och rostade gräshoppor. Kanske hade en skånsk kebabobama trots allt slunkit ner.
Till det hade han druckit favoritdrycken som är iste på svarta skogsbär. Fast det hade han fått köpa hos Herr Lidl som ligger en bit från skylten med hans nuna.
Jag tror jag tar en grillad med bröd. 

FOTNOT. Detta är ett tillägg. Några år senare. Matlådan, Obamas, är numera nerlagt. Finns endast kvar att skåda som detta blogginlägg. Kul det också.

1 kommentar:

Jonathan sa...

Äntligen fick den skylten en förklaring, vet inte hur många gånger jag kört förbi den skylten och funderat vad fan dom menar, har aldrig tänkt att det är något som ligger bakom harald tänkte mer en ploy grej, men eftersom den aldrig blev bort tagen började jag funder. tack för du löste mysteriet^^