tisdag 15 juni 2010

Dagens skandal i Lomma: Vanskötta gräsmattor! (och så en låt med vuvuzelan)

Tistlarna växer meterhöga. Grönytorna börjar påminna som igenväxta skogsängar. Aldrig någonsin har Lomma upplevt en sådan kolossal vanvård av gräsmattorna som i år.
På kommunens hemsida rasar de boe
nde. Parkchefen Lennart Persson börjar få det hett om öronen.
Så här svarar Lennart Persson:
"Vi har numera entreprenad på drift- och underhållsarbeten för park- och gata. Vår entreprenör har vissa problem med att hinna med att klippa gräsytorna såsom det är beställt. Gräsytorna skall som helhet skötas såsom de var klippta tidigare. Vi har regelbunden dialog med entreprenören om detta."
Jag kan bara konstatera att den dialogen inte är värt ett skit. Så här svarade nämligen Kent Wallin, PEAB, på Sydsvenskans fråga om det skulle bli bättre nu:
– Det tror jag, vi har fokus på entreprenaden och ser till att kontraktet blir uppfyllt. Vi satsar på grönområden och det ska klippas oftare, säger Kent Wallin.

Jo, ni läste rätt. Det skulle klippas ofta, säger människan i mars månad då skötseln övergick i deras privata regi.
Det är alltså ett av Sveriges största byggföretag, PEAB, som i vintras vann budgivningen. Tidigare år har parkförvaltningen själva skött jobbet. Då har det fungerat utmärkt. Det är bara till att kolla in mina bilder, så förstår man att PEAB struntar fullständigt i våra grönområden i Lomma.
Det är inget mindre än en skandal.
PEAB kanske skulle satsa enbart på husbygge.
Gräsmattor är verkligen inte deras cu
p of tea.



I dag testar Aftonbladet fasan VUVUZELA. Fast som vi minns testade Calle Rockbäcks BLOGG vuvuzelan redan i fredags. Först i Sverige.
Aftonbladet har t o m börjat sälja fanskapet. Det skulle aldrig Calle Rockbäcks BLOGG kunna tänka sig göra.
Om du missade fredagen den 11 juni och premiärblåsning på BLOGGEN, får du en efterlängtad repris här (Herr Rockbäck är uppblåst som Dizzy Gillespie):

1 kommentar:

Roland Nilsson sa...

Jag håller helt med dig i din kritik av hur PEAB (miss)sköter underhållet av grönonråden. Även när det gäller skötsel av gång- och cykelvägar finns det mycket att klaga på. Fortfarande ligger där på många ställen kvar grus ock småsten som spriddes ut i samband med snöröjningen i vintras. Enligt Lennart Persson på kommunen skulle dessa vägar vara sopade i April. Att så inte har skett kan vi som använder cykelbanorna dagligen konstatera. I Lomma har man gjort en del, i Bjärred är väldigt få sopade. Följden blir att många cyklar ute på vägen bland biltrafiken istället, och det var väl inte så det var tänkt när man byggde dessa vägar.