onsdag 5 maj 2010

Bloggen avslöjar årets kr(n)ock i Lomma:


Det är i öltältet på Lomma Beach, det stora slaget ska stå. På pappret verkar det bli en ojämn match: en liten festivalgosse mot en stor TV-buse.
På den ena sidan ett öltält med en storbildskärm som sänder direkt från Oslo.
På andra sidan TV-soffan i hemmets ljuva vrå.
Det har nämligen visat sig att Lommafesten når sitt max just när TV-monstret Eurovisionsschlagern avgörs i Oslo, lördagen den 29 maj. Det är årets stora TV- rysare med miljontals tittare.
Hur gör man ? Vad väljer man?. Ett skränigt öltält eller TV-soffan?
Knep-å-knåp-fråga.
Den formidabla krocken kan tyckas olycklig, men så är det.

Arrangörerna för Lommafesten den 28-30 maj, Lomma Event, tycks vila tryggt i förra årets stora succé: öltältet på Lomma Beach.
Vi i Lomma är inte vana vid sådana sällsamheter. Därför sprang vi benen av oss för att fukta torra strupar. Tälta i mogen ålder i ett öltält, är hur kul som helst.

Efter slagerköret sätter man in en säker succé, nämligen vårt omåttligt populära lokala rock`n`roll band, Leftovers. Fast redan under fredagen värms tältet upp med Schytts, ni vet gänget som slog igenom med den där gamla indianen.
En gång i tiden, serverade den dåvarande trummisens mamma mig kaffe på Lerums Tidnings redaktion som låg utanför Göteborg på väg mot Alingsås. Hon var mycket trevlig. Och stolt över sonens trummande på Svensktoppen.

Fler intressanta programpunkter som bloggen kan avslöja:
Hantverksmässa, knalleland, växtmarknad, loppis, cityloppet och mycket annat.
Lomma Event ligger verkligen inte på latsidan. Förra årets budget på 100 000 kronor har i år fördubblats. Det är i sammanhanget kaffepengar.
Utan alla frivilliga arbetskrafter hade det inte fungerat. Nu ska dom få sin baby (öltältet) att växa, t o m bli större än EM-schlagern i TV.
Jag tror dom fixar det, fast visst gnager det lite, visst är det en, en...


1 kommentar:

björn sa...

Det är väl ingen krock! Skit i skrikandet i Oslo när det äntligen är fest i Lomma!