torsdag 1 april 2010

Sensationell nyhet: Lomma får Europas första ökenbadstrand!




Så var det alltså klart. Lomma sätts på världskartan med Europas första ökenbadstrand. Berömda Lomma Beach blir världsberömda Lomma Desert Beach.
För att genomföra den här genomgripande förändringen krävs ett omfattande byte av sand. Den mer kompakta vitare sanden från Lomma ska transporteras ner till Dubai i Förenade arabemiraten. I gengäld ska sammetslena rödlätta sanden från The Empty Quarter, en av världens största öknar i Saudiarabien, gå motsatta hållet, alltså till Lomma.
Simsalabim och Lomma har fått en exklusiv badstrand. (texten fortsätter efter bilden)


Prins Abdullah från emiratet står på Lomma Beach, klädd i sin thobe och kramar den fuktiga sanden.
-Sanden är perfekt. Den ska blandas upp med vår muffi, för att användas när vi kommer i gång med världens största byggnad, Nakheel Tower, som blir 1000 meter högt, säger prins Abdullah till Lommas kommunalråd, Anders Berngarn.
I går skrev jag här på bloggen om Anders Berngarns besök i Dubai. En rundresa på den arabiska halvön som omgärdats med mycket hysch-hysch. (texten fortsätter efter bilden)



Titta på bilden här ovanför, ungefär så kommer Lomma Beach att se ut i framtiden. Ökensanden är sammetslen och kommer att bli ljuvlig att ligga och sola på.
Det här är naturligtvis ett oerhört kostsamt projekt.
-Lommas ekonomi kommer inte att påverkas. Dubai är så ivrig att få sanden att man står för hela kostnaden. Fast vi har fortfarande ekonomiska bitar att förhandla om, fortsätter Anders Berngarn.
-Det är ingen stor fråga för oss, slutar prins Abdullah på sin oxfordengelska.
Med ett handslag är affären, mer eller mindre, avgjord.
Grattis, alla lommabor, säger jag.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är en futtig kilometer i Falsterbo mot detta? En dag som denna...

Boddan sa...

Det är väl inte att Aprilskämt detta? I så fall blir jag rysligt besviken, för sanden ser ju ljuvligt fin ut!