måndag 5 april 2010

Efterlysning gav resultat: Fotboll och motocross, ger liv åt en 50 år gammal bild!

Fotbollsspelaren som jag lagt armen om heter Tommy Jönsson. Han är 34 år och en av allsvenskans slitstarkaste spelare. Tommy som är lommason lirar för Halmstads BK.
Han och jag har något gemensamt, nämligen Tommys mamma, Ann-Christin Jönsson i Lomma.
Hur har nu det gått till?

För ett år sedan efterlyste jag ungdomarna på konfirmationsbilden från den 2 april 1960. Det enda jag visste var följande:
Vid den ljusblåa pilen stod jag själv. Prästen, Mårten Werner (död 1992) vid den mörkblåa pilen. Vid den röda pilen en yngling som omkom i en tragisk bilolycka. Vi var också lumparkompisar. Jag skulle ha varit med i bilen, me
n fick inte permission. Alla fyra flygsoldater dog omedelbart i den ruggiga frontalkrocken söder om Röstånga.
Mer visste jag inte om mina konfirmationskamrater på bilden från
året då John F. Kennedy valdes till USA:s president.
Tommys mamma, Ann-Christin Jönsson, såg min bloggefterlysning. Det är hon vid den gröna pilen.
Hon hörde omedelbart av sig till mig.

Det visade sig att Ann-Christin är gift med Åke och bosatt som jag i Lomma. Vi brukade träffas i byn och prata fotboll. Deras son Tommy är, som sagt var, storspelare i Halmstads BK. Däremot hade vi ingen aning om att vi var konfirmationskamrater, förrän hon såg min efterlysning på bloggen. Man kan väl säga att vi mognat med livet.
Ann-Christin knäckte snabbt ett 15-tal namn på fotografiet. Det var inte alla, men en lysande början. Jag har markerat de identifierade med gula påskpilar (kanske inte helt lyckat).

Sven-Åke Engström, nr två längst ner från vänster, är ynglingen som t o m blev svensk mästare i motocross. Och så då Merete Herrström som blev konstnär. Hon sitter till höger om Ann-Christin på bilden.
Nu fortsätter jakten. Hör av dig till mig om du känner igen någon på den 50-åriga konfirmatiosnbilden.
Själv ska jag se Ann-Christins son Tommy, när Halmstad BK möter Malmö FF på Swedbank Stadion på tisdag.
Tänk som det kan bli.
För övrigt vinner MFF med 3-1.
FOTNOT: Merete Herrströms tavla är ett motiv från klassiska Östergård på Kirseberg. Allt enligt malmöexperten Leif Georg. Och då är det så. Bara.

Inga kommentarer: