tisdag 26 januari 2010

Iskall nyhet: Istäcket på väg att lägga sig över Öresund!


"Det knarrar under klackarna. Det är en vinternatt", sjöng Evert Taube.
När nu Lomma är på väg att bli en frysbox, knarrar det både dag och natt under lommabornas klackar. Det är högst ovanligt på dessa sydliga breddgrader.
När jag tog en inspektion av isläget i dag, kunde jag också konstatera att istäcket är på väg att lägga sig som en vit mantel över Öresund.
Det är också väldigt ovanligt, senast det begav sig var vintern 1987.

När man tittar ner från dom isiga badbryggorna, har man svårt att förstå, att här låg vi och guppade i somras. En gång hade vi nästan 23 grader varmt i vattnet klockan sju på morgonen. Vi Alfahannar gnäggade förtjust medan damerna kvittrade som trivsamma trollsländor.
Min badbrygga har man t o m plockat upp-se här nedanför-endast två pinnar sticker upp ur ishavet och stirrar med saknad efter mig.
Jag vilar min blick på den underbara badbilden av Elin och Sebastian från i somras. De var nybakade studenter med hela livet framför sig.
I dag utbildar sig Elin till sjuksköterska i Borås. Sebastian fick jobb direkt som snickare hemma i Skene, Västergötland.
Duktiga ungdomar som t o m byggt sig en liten trivsam stuga, rena rama Rasken och Ida-idyllen.
Och så är det snöstorm på väg in över Lomma. Och mer kyla.
Suck!





ALARM!
Alla lommabor.
Den norska vädertjänsten YR skriver på sin hemsida om Lomma, att det mellan kl. 16.00-18.00 i dag, blir absolut stiltje i byn, alltså 0 vind.
Det är något mycket ovanligt.
Jag tänker passa på att gå ut och lyssna på-INGENTING.
HIPP!

Länken till YR HÄR!

Inga kommentarer: