söndag 17 januari 2010

Från hantverkarnas Zlatan till solhetta på Kanarieöarna.

Jag bor i en bostadsrättsföreningen i Lomma som heter Skrattmåsen. Det ligger som en utblick mot Danmark med Öresund som vacker språngbräda. Det är ett skönt läge, fast det numera böjar bli i isigaste laget.
I våras fick min förening en ny ordförande, Anki, heter hon. Jag anade genast att det är ruter i den kvinnan. Mycket riktigt. Efter 22 år med stiltje började det hända saker och ting.

En av Sveriges rikaste bostadsrättsföreningar i landet, vaknade plötsligt till liv.
Vår gemensamhetslokal har inte sett en målarburk på 22 år. Även golvet nedslitet av glada festfolk. Härligheten höll på rasa samman.
Anki plockade in mina superhantverkare till grannar, Peter och Kjell. Ni som följer bloggen vet att Peter är världens bästa granne. Han är också rena Zlatan i sin elegans om golvläggare. Målarmästaren Kjell sätter färg på väggarna med samma finess som Zlatan färglägger ett straffområde, rena rama Picasso.

Själv föredrar jag sofflocket. Jag har inte bara tummen mitt i handen utan hela armen och ändå räcker det inte till, så genomusel är jag. Min händighet ligger väl mer åt det du läser nu, att skriva, slå samman stories och vrida och vända på livet åt alla håll och kanter. Jag är också väldigt begåvad på att överleva allvarliga sjukdomar. Där håller jag definitivt Zlatan-klass.
Ja, så saknar jag solen, värmen, men vem gör inte det?

I dag fick jag en hälsning från Kanarieöarna:
"Tjena!
Nu har vi gått inomhus för det är för varmt ute. Varmast för säsongen säger de i receptionen, 30 grader i skuggan. Jämfört med hemma blir det en skillnad pa 50 grader då det var som kallast.
Vi har promenerat tur och retur Playa del Ingles. Där åt vi lunch och tog en öl.
Poolen väntar härnäst.
Hälsningar
Roland o Ami"

Tack, säger jag.
Den sköna hälsningen kan vi behöva i dag. Lomma är ovanligt rått och kallt.
BURRR...

En liten finess som avslutning. Ett mål av Zlatan som jag aldrig glömmer (han har gjort många "jag aldrig glömmer").
Se det som hyllning till Peter och Kjell, två verkligen durkdrivna hantverkare. Jag skryter gärna om dom, så det så.
Slå det här! Om du kan BH...

Inga kommentarer: