söndag 13 december 2009

Den globala uppvärmningen har nått Lomma: NU BLOMMAR LÖKEN!


Det är bråda tider. Inte nog med jakten på alla klappar, julmat som ska lagas, lusseljus i håret, städpatrull hemma hos mostrar och fastrar, klimatmötet i Köpenhamn som börjar hetta till. Då, mitt Herrskap, blommar löken i min Täppa.
Ja, ni ser själv bildbeviset på att den globala uppvärmningen nu nått fram till Lomma: en livs levande ros har börjat spira. Och då handlar det inte om en julros, utan en mer äkta vara, eller hur man ska uttrycka det.
Jag har odlat rosor i 35 år, men aldrig upplevt något liknande. Då har jag trots allt för många år sedan, fått klippa gräsmattan alldeles före julaftonen.
Jag kallade in min kemidoktor till granne, man tager vad man haver.
-Märkligt. Nej, jag har ingen kemisk förklaring till fenomenet.
Där stod vi som fån och kollade in rosen som stolt över uppmärksamheten sträckte lite extra på sig.
Samtidigt i Köpenhamn, är klimataktivisterna på väg att skära av Nordhavn. Gruppen Climate Justice Action är tydligen laddade till tänderna.
Hemma i Lomma är det Astrid Lindgren-land. Här blommar rosorna. Vi kommer säkert aldrig att få se en isbjörn utanför Hemköp. Det är sådant man tycker är trist.


Klimatmötet i Köpenhamn
Sydsvenskan HÄR!
DN HÄR!
Svenska Dagbladet HÄR!

Massemdia ÄLSKAR räkna-hur det nu går till-gripna demonstranter i Köpenhamn. Mig veterligt har journalister aldrig varit några större räknenissar, tvärtom, skulder på grund av räknefel är det mest vanliga...
Svenska Dagbladet räknar HÄR!

Det mest vanliga är att man som journalist får räkneuppgifterna av polisen eller demonstranterna. Alla ljuger som en häst travar. Tro dom inte. Jag vet, för jag har många gånger blivit blåst på konfekten.
Just nu pågår en presskonferens. Det är de som greps i går som gråter ut. Tro dom inte. Tro ingen. Alla ljuger i sådana här situationer, trist men sant. Använd din egen hjäran.
Sant är, emellertid, att det i sådana här sammanhang inte finns några helgen.
Sydsvenskan räknar vidare och bevakar presskonferensen HÄR!

Inga kommentarer: