måndag 30 november 2009

Zlatan Ibrahimovic bortsuddad från MFF

Nu ska jag berätta om något högst besynnerligt. Nej, du behöver inte, BG, och om det finns några fler, vara det minsta intresserad av fotboll. Ni kommer ändå att hålla med mig.
När Malmö FF invigde sin nya fina Stadion tidigt i våras, öppnade jag och kamraten Leif Georg genast våra korpgluggar. Vi spanade och spanade, i match efter match, på väggar och golv. Ja, vi kan säga att vi synade denna kalasarena i sömmarna efter en sak: Avtryck från Kungen själv, nämligen Zlatan Ibrahimovic.
Vi fann noll.
Att MFF fostrat världens bästa lirare visar man inte upp någonstans. TOMT! Människan finns inte.
Det finns ett bra uttryck för denna otroliga nonchalans från klubbens sida som tidigare storspelaren Jens Fjellström myntat om MFF, nämligen "Kockumsyndromet", vilket är lika med jantelagen i ett nötskal: "Du ska inte tro att du är någonting".
I klubben vet vi också numera att det även finns ett "Götaverkensyndrom". Assisterande tränaren Hans Gren från Göteborg, skrev i ett programblad 2008 om Zlatan:
"Han kommer att misslyckas i Inter."
Med den kunskapen, är det inte konstigt att han har genomfört två misslyckade år som assisterade tränare i klubben. Hans Gren, vi glömmer aldrig denna fadäs.
I Stadionanläggningen finns också MFF-shoppen med souvenirförsäljning. Jag har noga gått igenom produkterna. Nej, inte ens här finns det något tecken på att klubben fostrat världens största fotbollspelare.
För vännen BG och ni andra få, som inte följer fotbollen kan jag då berätta om hur unikt detta är:
MFF kommer nämligen aldrig mer under min, mina barn eller barnbarns livstid att få fram en sådan unik storspelare.
Det är bara så det fungerar, tro mig.
Egentligen borde jag skriva detta inlägg på min MFF-BLOGG. Tyvärr läses den endast av de närmast sörjande. Det här är min huvudblogg med massor av läsare som varje dag tittar in och tar del av min diversehandel. Tack ska ni ha för att ni finns. Jag älskar er alla.
Tyvärr älskar inte MFF Zlatan Ibrahimovic. Det kan bero på att han har ett frostigt förhållande till vissa av de mer framträdande ledarna i MFF. Klubben borde visa med sitt hjärta hur mycket man sätter värde på att ha fostrat en sådan unik spelare.
När hela världen hyllar Zlatan, tiger MFF som muren.
Hans Gren kan lika så bra ta tåget hem till Göteborg med en gång.
Skäms på er!



PS: Nu ska jag fixa boken "Fotbollens höga visa" som handlar om MFF, text Björn Ranelid samt massor med bilder tagna av Pierre Mens. Det är ingen bok för Hans Gren. Han får väl leta upp Stefan Thylins bok om "Blåvitt" på ett antikvariat. Jo, så ska jag ringa Håkan, Björns storebror. Håkan är som Björn en härlig människa, så det så. Visste ni att Björn Ranelids storebror har en framgångsrik reklambyrå? Nej, jag anade det. Klicka HÄR och kolla in.DS.


Och så här skriver tidningarna om Zlatan idag efter han gjort sitt odödliga mål mot Real Madrid.
Sydsvenskan HÄR!
Svenska Dagbladet skriver om hur världspressen hyllar Zlatan HÄR!
När MFF gör tummen ner för Zlatan skriver DN om hur England gör tummen upp. HÄR!
På Expressen kan du njuta av måler. HÄR!
Simon Bank Aftonbladet HÄR!

OBS
MFF:s hemsida. Här kan du själv kolla. Inte ens här en rad om Zlatans bragd. Hemsidan HÄR!
Men Grantoppen hakade på. HÄR!

1 kommentar:

Fredrik sa...

Mycket besynnerligt. De klubbar som jag känner till brukar ha foton och annat för att visa att de fostrat något stort.