fredag 27 november 2009

SNAPSHOT LOMMA!


Egentligen tycker jag varken om ordet snapshot eller fastlagsbullar/semlor före jul. Nu fick det bli som det blev, både med ögonblicksbilder och bullarna.
Bullarna därför Lomma Hembageri firar öppnandet av sina nya centrala lokaler i Lomma.
På bilden till höger ser ni både bagaren själv och en av de första gästerna, bossen för vårdcentralen Sirrku Dahlberg.
Semlorna/fastlagsbullarna, därför de är Skånes mest populära. Premiärdagen fick alltså bli startskottet på julens nymodiga godis.
Bilderna visar annars översyn av den nya Varvsbron. Ambulanstransport i morgongryningen. En tömd småbåtshamn=lika med vinter. Längst ner till höger fyller man på plattor till bostadsrättsföreningen Ankarets fastighet ner mot småbåtshamnen. Flera hundra tegelpannor flög sin kos i samband med stormen för en tid sedan.
Kolla annars in bilden längst ner till höger på bildsviten. Jo, det är den berömda kabeldagningen som jag skrev om här på BLOGGEN den 17 november.
-Hur fan kan du publicera sådant skit. Dra en kabel, är väl inget att skriva om, röt Bloggens språköga i Torsby i luren till mig.
Vännen Jürgen i Torsby, Värmland, orten som mest är känt för filmen "Rallybrudar" och ett skidgymnasium där Gunde Svahn lärde sig köra skidor en gång i tiden, var faktiskt riktigt förbannad. För inte glömma det mesta och det bästa-Svennis!
I morse när jag knallade ner till Hembageriets premiäröppning, för köp av frasiga nybakade frallor, skådar mitt norra öga rakt in i kabeldragningen.
Fortfarande tio dagar senare jobbar man stenhårt i både ljus och mörker med den förbannade kabeln. Kabeldragare Jerry fanns fortfarande-bilden här nedanför den 17 november-på plats och svor och domderade över fanskapet till kabel.
Det är bara en tidsfråga innan Rapport skickar ett team till Lomma. Torsby Allehanda skiter i alla fall i kabeln.
Det gör inte jag.




NEWS
Just nu: Värdetransportrån i Malmö. Sydsvenskan HÄR!
Lokala nyheter Lomma HÄR!
Hon får tung EU-post. Svenska Dagbladet HÄR!
Zlatan tränar igen. DN HÄR!

Grantoppen om heta födelsedagar. HÄR!

1 kommentar:

björn sa...

Torsby är mest känt för att Svennis kommer därifrån!