tisdag 10 november 2009

Lommabon Bertil med en äkta äventyrshatt: hatten som har ALLT

Plötsligt står lommabon Bertil i min höstlikt inramade Täppa, både utvikt och invikt, med en äkta Tilley-hatt på knoppen.
-Det är en fantastisk hatt, säger Bertil och visar och berättar alla hattens finesser som t o m har ett lönnfack. Materialet är något djungelaktigt spännande.
Reklamen för hatten låter berätta att en gång svalde en elefant en Tilley-hatt. Den kom ut den rätta vägen, om Herrskapet förstår vad jag menar. Det var bara till att köra den i tvättmaskinen och sedan var hatten fix och färdig som ny.
-Det är det som är grejen. Hatten har livstidsgaranti. Om något händer hatten, är det bara till att skicka in den och man får en ny hatt, fortsätter Bertil.

Hatten uppfanns av kanadensaren Alex Tilley. Jag måste säga att jag blir riktigt sjuk på hatten. Fast billig är den inte, närmare tusen spänn får man langa upp för skapelsen.
Möter man en annan person med en Tilley, ska man hälsa på varandra.
-I Singapore mötte jag en Tilley. Vi hälsade och gick och tog en öl, fortsätter Bertil och skrattar.
Av bara farten, har Bertil även med sig en äkta military faux fur hat köpt i Kina. Det är den kinesiska armens vinterbonad, fast det är en helt annan story.

Mitt lilla tema om hattar i förra veckan slutar alltså inte att engagera mina bloggläsare. Det är hur kul som helst.
Nu går röstningen längst upp till vänster på BLOGGEN in i slutspurten. Har du inte röstat, så gör det. Din röst är helt anonym. Just nu-tisdag morgon- ser det rätt så jämt ut mellan Kanon och Clark Gable.

Vännen Björn har sin blogg HÄR. Han dissekerar tidningarnas tidiga julsatsning.
Själv sprang jag i går på årets i särklass hemskaste julgran. På Rusta stod den och tronade. Det är en gran med kräkvarning.

Inga kommentarer: