onsdag 4 november 2009

Svininfluensan och HATTAR!

Jag kände lite ömhet i vänster överarm där sprutan sattes in-se bilden. Ömhet och en viss stelhet tilltog under kvällen i går.
Barnbarnet som är 6 år gammal, mådde däremot prima. Han kände ingenting alls.
Lommabon Bodil som vaccinerades samma tid som jag i går förmiddag på Lunds Universitetssjukhus,även hon som förturspatient.
-Lite ömhet i armen, en viss stelhet i kroppen i morse. Här får man också räkna med att jag är reumatiker. Annars inga problem, rapporterar hon till mig.
Själv vaknade jag med en rejäl ömhet i armen i morse. När jag gick steg upp kändes hela jag stel, ja, utom då det väsentligaste, om Herrskapet förstår vad jag menar.
Det är sådant som får en gammal Gubbe att sucka.
Barnbarnet mådde däremot prima. Han är helt oberörd av upplevelsen. Tydligen har det inte varit några större biverkningar bland barnen i Lommas skolor.
Det är det väsentligaste av allt.
Min och Bodils pyttebiverkningar följer enligt Läkemedelsverket, vad man kan känna av vaccineringen. Allt är således naturligt.
Nu något helt annat.

Den här mössbilden är egentligen en puff till vad som komma skall på BLOGGEN, nämligen HATTAR. Det är nämligen roligt med hattar. Och det blir allt roligare.
Mössan jag har på mig är en äkta produkt från Sätila.
Orten blev berömt för att Ingemar Stenmark alltid for ner bland alptopparna under 1970-talet med en Sätila-mössa på skallen. Det var dåtidens"hjälm".
Jag köpte min mössa på plats när det begav sig. Jag har släkt i den här landsändan. Mössan har redan fyllt 30 år.
Det är inte konstigt att den väckte uppmärksamhet i morse när jag var ute med "Lilla Vovven". Mössan äger nämligen en makalös tofs.
-Visst husse, mössan är läcker, men måste du skämma ut mig, suckade "Lilla Vovven".


Mer om A(H1N1), svininfluensan:
Svenska Dagbladet. HÄR!
DN Här!
Expressen HÄR!
Aftonbladet HÄR!
Sydsvenskan HÄR!

Inga kommentarer: