söndag 22 november 2009

Det stora julöltestet: Edward Blom testar 40 julöl!


Det är inte många som känner till Edward Blom. Hans program visas i TV 8, vilket innebär ringa tittare, i jämförelse med Skavlan och Doobidoo. Det är synd, för Edward Blom är med sina stora kunskaper, frejdiga matlagning och inte minst, alkoholfloden som rinner ner i Bloms strupe, alldeles unik.
Kort kan man konstatera: alla andra TV-kockar, kan slänga sig i väggen, för här kommer Edward Blom.
Han tycker dagens matlagningstips med lättmjölk och urlakade kycklingbröst är fruktansvärd.
Vem är då Edward Blom?
Stockholmaren Edward Blom, 39 år, är arkivarie, näringslivshistoriker, skribent, gästföreläsare och numera också en grythet TV-profil. Lägg därtill en gottegris av oanade mått, som tar för sig av livets goda.
Jag själv älskar herr Bloms tilltag. Hela hans uppenbarelse blir en befrielse från kåkalånger och annat otyg av matlagningsprogram som TV-apparaten öser över oss.
Jag slog en signal till Edward och frågade:
Vad händer härnäst?

-Julöl. På den hedniska tiden så drack man jul, svarar Edward Blom mig.
Det visar sig att julen är något alldeles extra för herr Blom.
-Åh, julen är underbar. Jag firar ända fram till kyndelsmässodagen den 2 februari, fortsätter han hoppfullt.
Julen är frossarnas tidevarv. Herr Blom går i täten, vägleder oss med att om en dryg vecka inleda årets stora test av julöl.
Hela batteriet av godsaker, ett 40-tal, ska läppjas och drickas och bedömas. Var vi kan få ta del av resultatet, är han förtegen om.
-Du vet kontrakt och annat. Allt ska vara så hemligt, säger han vidare och så försvinner vi in i julbordets läckerheter.
Till slut får jag stopp på herr Blom. Den 1 oktober presenterade jag världens första BLOGGMAT här på bloggen, en s k BLEGG.
Edward Blom tänder på alla cylindrar. Det här är något som måste lagas och testas.
Här nedanför får alla läsare av bloggen och Edvard själv, givetvis, receptet till en BLEGG.
Smakligt spis.



Edward Blom utreder skillnaden mellan OP och Skåne:

Veva runt bland matskålarna HÄR!
Svenska Dagbladet skriver om köttets comeback, vilket glädjer, både mig och Edward. Klicka här!
Jag vet inte om herr Blom håller med DN:s "kockkörkort". Klicka HÄR!

ÖVRIGA NYHETER:
Flyktingröran i Vellinge.
Sydsvenskan just nu. HÄR!
Sydsvenskan HÄR
Läs Per T Ohlsson i Sydsvenskan HÄR!
Svenska Dagbladet om branden HÄR!
DN om modebloggar HÄR!
DN-hitta din rötter på nätet HÄR!

Inga kommentarer: