fredag 9 oktober 2009

BLOGGINLÄGG 600: Full rulle genom Lomma-räkna med bråk!

I november öppnas den nybyggda Oscarsbron i Lomma för trafik. Samtidigt pågår Skanskans slutförsäljningen av lägenheterna i Oscarshus, vid brons östra sida. Priserna varierar mellan 2,9-4,5 miljoner kronor. Då kan man också få sin balkong hängande rakt ut mot vägbanan.
Det ser för en lekman ut som någon har räknat fel. Här ska nämligen även bussarna passera i framtiden. Den nya vägdragningen blir en framtida genomfartsled. Fast det är inte meningen. Därför den krångliga ovala rondellen som BLOGGEN avslöjat stängs för ombyggnad.
Hur som helst. Det här är en öm punkt: de boende får räkna med att leva med bilavgaser.
-Ja, vi ville endast ha gång-och cykeltrafik över bron. Nu blir det inte så, säger oppositionsrådet Karin Lyberg (s) till mig.

Ni kan själva se på bilderna jag har tagit av vägbanan och balkongerna som sticker ut. På nedersta bilden står jag på trottoarkanten och fotograferar rakt upp. Det blir inte nådigt att sitta på den balkongen med en tequila sunrise en varm sommardag. Då, gott folk, råder det invasion i byn. Halva befolkningen från Lund och Eslöv väller in över samhället.
Räkna med bråk. Det kan faktiskt en lekman räkna ut. Det är lika så bra att slipa knivarna redan nu. Den ömma punkten kan ge makten huvudvärk.
För övrigt har du precis tröskat dig igenom blogginlägg nummer 600.
Tack för att du hänger med på resan.

FOTNOT 1: Filmen ”Räkna med bråk” med Carl-Gustaf Lindstedt och Arne Källerud hade premiär 1957.
FOTNOT 2: Förlagen till vinjettbilden är Hasse Wallmans affisch till folklustspelet ”Drra på-kul grej på väg till Götet”, med bla Eva Rydberg, från 1967.

Inga kommentarer: