fredag 11 september 2009

Kocken Carlos stökar runt med Sydsvenskan


Här sitter Sydsvenska Dagbladets reporterteam i min Täppa. De är alltså kolleger till mig, fast nu är det omvänt. Jag är offer och manglas utan pardon, alltså precis som jag själv har manglat mängder med människor under mitt olidligt spännande journalistliv.
Dessutom är det inte var dag som man blir dissekerad av två rutinerade och vackra kvinnor.

Lisbeth Westerlund har varit pressfotograf sedan början av 1980-talet. Hon bränner av det ena skottet (ruta, heter det på redaktionsslang) efter det andra, rakt i nyllet på mig. Det gör inte det minsta ont. Det är mycket värre att åka på en rotfyllning hos tandläkaren, jag lovar.
Jessica Ziegerer har också en massiv erfarenhet efter 10 år på Ystad Allehanda. Ni ska veta, att den i särklass bästa journalistskolan är på en lokaltidning. Jessica är alltså trimmad att fixa alla möjliga situationer och uppdrag. På Sydsvenskan har hon varit anställd under ett års tid.
Med sin bakgrund plockar hon sönder mig, bit för bit.
-Vi följer din blogg på tidningen och tyckte det kunde vara intressant, att få berätta om dig för våra läsare, säger hon och ler vackert med stängd mun.
För min egen del är det helt OK, som Frank Sten alltid brukar säga.

Vad vi pratade om får ni läsa om i Sydsvenskan inom de närmsta dagarna. Vi får se, när det gäller tidningslivet, är inget givet.
Det får bli som det blir, när det nu blir.
I gengäld blir både Lisbeth och Jessica bloggade för första gången i sina liv. Min blogg bjuder nämligen på hela världen, men väldigt mycket från hemmaplan som är Lomma.
Redan för ett år sedan skrev jag en ekonomisk analys, där jag tar bankerna i örat. Jag passade också på och hyvla av våra s k ekonomijournalister.
Detta alltså före själva finanskrisen slog igenom i vårt land.
Det har också blivit mycket glyttigheter (barnsligheter på skånska). Vi män blir nämligen aldrig riktigt vuxna. Det är ju så skönt att leva.
Då ingår det också att ni nu får träffa Bloggens egen, ”Den galne kocken”, Carlos.
Därmed bjuds ni på en fläkt av hela spännvidden:
Sydsvenskan står för det seriösa, medan jag bjussar på lite udda lättsamma inslag.
Calle Rockbäcks BLOGG=en diversehandel.


(Copyright text och bilder Calle Rockbäcks BLOGG)
PS. Utom Sydsvenskan, som får ta vad man behöver-måste smöra.DS.

Inga kommentarer: