lördag 5 september 2009

En tjuv slog till mot Björn Ranelid i natt!

En tjuv slog till i natt efter Björn Ranelid framträtt på Kallbadhuset i Bjärred. Någon roffade i skydd av nattmörkret till sig hans metaforer och aforismer som smyckat bryggan ut till Kallbadshuset restaurang.
Björn var oerhört stolt över Lomma Events informationsansvarig Göran Lindkvist-till vänster på bilden- insats med att tillverka skyltarna.
-Det är fantastiskt. Väldigt bra gjort. Jag tänker be om att få ta dom med hem, säger en stolt Björn Ranelid till mig, medan en hård västanvind piskar Kallbadhuset.
Nu blev det inte så. Någon besökare blev så förtjust över Ranelids ordkonst, att han eller hon förvandlades till tjuv och snodde gobitarna.
-Herr Ranelid måste vara omåttligt populär. Någon stal faktiskt de flesta aforismera i natt, bekräftar Göran Lindkvist nu på morgonkvisten.
Nej, det kommer inte att göras någon polisanmälan. Inte i nuläget, i alla fall.
Björn Ranelid kommer i höst ut med en bok med sina metaforer och aforismer. Den är faktiskt översatt till fyra språk. Redan nu har alltså någon olagligt kapat till sig Ranelids ordkonst. Dessutom olagligt.
Björn Ranelid måste vara den första svenska författare som blivit bestulen på sina ord mitt i natten. Tjuven tar allt.




1 kommentar:

Annika Beijbom sa...

Hej Calle, ser att du tycker om Björn Ranelid. Den 18 september utkommer Ranelids bok Jag skänker dig mina vackraste ord på nystartade bokförlaget BEIJBOM BOOKS. I boken kanske några av era försvunna aforismer återkommer. Många hälsningar och allt gott!
Annika