söndag 2 augusti 2009

Världens mugg har kommit till Lomma. Det ger FEM HATTAR!




Äntligen var det så tid att testa Lommas finaste restaurang-Oliveras som vilar vackert mot Lomma Beach.
Visserligen blev jag bjuden på invigningen i slutet av maj med fri mat och brännevin, men jag hoppade över det. Jag vill inte sitta fast i någon märklig tacksamhet mot en krog jag kanske, förr ell
er senare, måste BLOGGslakta.
Folkpratet i Lomma ger nämligen krogen tre rappa halshugg:
Krogen är svindyr.
Krogen serverar pyttesmå portioner.
Krogen har usel service.
Jag gick alltså dit under en viss negativ
påverkan. Det fick bli söndagens brunch:

Förrätt:
En delikatesstallrik med blandade charkuterier, oliver och marinerade grönsaker.
Varmrätt:
En komposition av läckerheter med inspiration från Medelhavsländerna.


Närmare än så kom jag inte menyn. Det fanns ingen skriftlig information att få. Synd, för mitt betyg blir STRÅLANDE. Det var verkligen en välkomponerad matstund som fick mina smaklökar att dansa rumba i engelska parken. Priset 195 tröstlöst trötta svenska riksdaler, kan tyckas lite väl saftigt för en sittning en tidig söndags eftermiddag. Till detta svepte jag två stora stark, men är för fan lommabo som mest är van vid korv med mos hos Börjes för några tior.
Nej, jag fann inget negativt alls. Tvär
tom. Brödet med någon olivröra, blev till en läckerhet som steppade runt med amalgam fyllningarna. Maten kom snabbt in till bordet. Servicen lika god som brödet.
Nu ska jag som alla andra dumstrutar som testar maten på krogarna landet runt, dela ut något, en markering. OK då, det blir fyra hattar men frågan är om Oliveras inte snor en hatt till pga dasset.
Kolla in vinjettbilderna. Riktiga handdukar. Stenar i handfatet. Urfräscht.
Jag har bara varit med om något liknande i favorit staden New York. Där var männens pissränna stuvat med isbitar, som att pinka i ett grogg glas.
Det är kul när den stora vida världen intar Lomma.
Det blir fem hattar av fem möjliga. Den enda naggen i kanten är priset, men kör till. Detta var en kulinarisk matstund, både vid bordet och på dasset.



EXTRA-EXTRA-EXTRA
Snögåsen finns kvar i Lomma. Snett över dammen bakom "Den gröna ön" pickade den i dag på eftermiddagen med de andra grågässen i gröngräset. Även denna gång kunde jag smyga tätt inpå utan att den rörde en fena.
Uppenbarligen trivs den i Lomma.
Kändis som den blivit.
Tacka BLOGGEN för det. Och Leif Henriksson.

Inga kommentarer: