lördag 4 juli 2009

Ulrika nobbar badlivet i Lomma

När alla vi andra puttrar fram i det ljumma badvattnet, längtar Ulrika Eborn, 44 år, i Lomma till Greklands salta böljor.
I morgon åker hon till den grekiska övärlden för att bada. Livet är rätt bra orättvist. Ulrika blir nämligen sjuk av att bada i Lomma och på Västkusten.
-Jag har haft psoriasis sedan jag var 13 år. Badar jag här i Lomma blir sjukdomen värre, säger hon.
Mitt hjärta svider. Nu när vi alla andra smäktar i värmen och svalkar oss i böljan den blå, får Ulrika nöja sig med att titta på.
-Ja, jag hade gärna badat, men det går inte. När jag har försökt har min sjukdom bara blivit värre, fortsätter hon.

Problemet är att vattnet inte är tillräckligt salt. Även om vi upplever vår nordiska sol just nu som väldigt skarp, räcker inte ens de svenska solstrålarna till för Ulrika.
Hon berättar:
-Därför har vi sedan några år tillbaka valt ett ställe i den grekiska övärlden. Efter en tur ner dit kan jag faktiskt bli mycket bättre i flera månader. Solen och baden där nere är den rätta medicinen för mig.
När hudsjukdomen slår till känns det som värsta brännblåsor. Livet förvandlar till ett helvete. Därför lämnar nu Ulrika med maken Kent sommarfagra Lomma för ön Zakynthos som också är berömd för sina jättesköldpaddor.
Bloggen önskar trevlig resa och ha det skönt i solen och njut av de salta baden.
Vi ser fram emot en frisk Ulrika.



BONUS:
Morrondoppet. Börjar bli tjatigt nu. 21 grader i vattnet kl. 07.00. Tangering av års rekordet. Det enda roliga var en kvarglömd fot...

sjukdom jättesköldpaddor

Inga kommentarer: