måndag 27 juli 2009

Ronny städar Lomma Beach-Benny förankrar Täppan

När vi badkrukor sitter och trycker i vassen, får Ronny plats för sitt muskeldunder. Monstret är utrustat med städklor som fått den bästa tant med städdille att gå i spinn.
Stranden är helt tom på badande. Varför begriper jag inte, för vattnet är under eftermiddagen i Lomma gott för kropp och själ.
I regel städas stranden på morgonkvisten. Sedan drar armadan in på beachen, belägras helt enkelt av badsugna från Lund, Eslöv och det inre av Skåne.
Nu när den tom på folk men ton med tång som flyter i land från danska korvstånd (förlåt, men Danmark ligger rakt fram), passar Ronny på.

Här två andra smånyheter från Lomma, en mulen dag med över 26 grader i luften:
Fiskboden. Den mest populära krogen och butiken i Lomma har fått vin-och spriträttigheter. Alla tillstånd är klara.
Premiär med ett glas vitt till fisken eller en sup och öl till sillen blir det förhoppningsvis i september. Först måste personalen utbildas i att slå upp en åtta renat till mig och så krävs det ett nytt kylsystem, så ölen är kall och go.
Vi har också fått nya grannar, Boel och Benny. Det verkar vara bra människor. Jag träffade i alla fall aldrig Benny på Kumla.

Vi ska nog komma överens. Bara man låter mig vara galen ska nog allt gå bra.
FOTNOT: Ordet muskeldunder har jag hittat på. Jag skickar över ordet för en utredning till BLOGGENS språkliga öga, vännen Jürgen i Torsby.



1 kommentar:

Värmlandsvargen sa...

En öl&Sup i fiskboden ser vi fram emot. Men vad håller egentligen Peter på med? Har han fått fnatt?