måndag 15 juni 2009

Mossig nyhet om Daniel Westling


I dag är jag verkligen på alerten när det gäller kvällspressen. I Expressen/GT/KVP läser jag i dag en stort uppslagen artikel om fem personer i landet med samma namn som vår blivande prins, Daniel Westling.
Det är bra det att det skrev jag om det redan den 22 juni 2008. Jag dammsög Svea Rike och fick samman i runda slängar 1800 personer med namnet Westling, samt sju personer med hela namnet Daniel Westling. Jag t o m ringde upp en av dem, Daniel Westling, 20 år, arbetslös och bosatt i Mockfjärd.
-Grattis till ditt namn som kan bli kungligt i framtiden, sa jag.
-Tack, tack, sa Daniel Westling och tippade helt rätt på att paret verkligen skulle bli ett par med kungligt bröllop och allt.
Detta säger alltså Daniel Westling om Daniel Westling för snart ett år sedan till mig.
Denna exklusiva nyhet tvärdog i samma ögonblick jag körde ut den på min blogg. Orsaken är enkel. Vi bloggare anses på landets redaktioner vara en samling idioter som helst skriver om vår avföring

Jag har upplevt denna förnedring tidigare. 1977 startade vi upp 24 lokalradiostationer här i landet. Jag var nyhetschef.
Vi som jobbade på dessa stationer blev till en början med så in i helvete mobbade av övrig media, att det var helt sanslöst: vi var amatörer, kunde inte skriva och prata, visste inte vad en nyhet var och allmänt en samling idioter.
Därför, mitt herrskap, kan jag numera i princip skriva och hitta på vad jag vill. Jag har nämligen märkt samma behandling av oss bloggare som den vi utsattes för som skrev radiohistoria för 32 år.
Jag är alltså en nöt. Och jag älskar det.
Den stora skillnaden är att jag numera har läsare över hela världen. Det har jag aldrig upplevt tidigare.
Inte ens som kvällstidningsjournalist.
Frågan är vem som kör med mossiga nyheter.

Inga kommentarer: