söndag 28 juni 2009

Bloggens veckohandel-en diversehandel!

Kråkan på bilden skriker ut sin sorg i arla morgonstunden. Platsen är utanför seglarklubbens gamla lokaler, en bit från Höje å i Lomma. Vid pilen ligger kråkans livskamrat död. Det är en stark och ytterst ovanlig bild.
Jag och ”Lilla Vovven” backar försiktigt. Vi vill inte störa i sorgearbetet. Normalt brukar ”Lilla Vovven” ge skall mot kråkorna, men inte denna morgon. Bloggens fågelexpert Tobias Christoffersson kontaktas omgående. Här krävs en förklaring:
-Du och ”Lilla Vovven” har varit med om något unikt. Ett kråkpar lever väldigt tätt tillsammans. Ni såg alltså äkta kråksorg.
På något sätt är kråkdramat betecknande för BLOGGEN resa genom livet denna veckan. Ni som varit med har fått uppleva en svindlande färd, rena rama diversehandeln.
Veckan började med stöket i Iran med den gripna journalisten från Newsweek. Maziar Bahari är för övrigt ännu satt bakom lås och bom i Teheran.



Ja, så var det då vår vän, norrmannen Petter som bekymrade sig för en båtmotor i Flyinge och vackra kroatiska kvinnor. Från en oljeborrplattform mitt ute i Nordsjön!?
Bloggen växlade sedan spår och gav lite grilltips.
Så var det tid för lite grattis. BG fyllde 70 år. En taklagsfest i Lomma avrundade sedan torsdagen..
Mitt i natten spårade jag tidigt upp Michael Jacksons död. Det blev till att dra igång en jakt på Internet för att få hans död bekräftad.

I ett rasande tempo, fortsatte jag med att avslöja att Expedition Robinson vinnaren, Alexandra Zazzis dubbelspel. Samma dag som hon debuterade som programledare för P1:s populära radioprogram , Meny, gjorde Zazzi reklam för grekisk mat i en ICA-annons.
Jag avrundade sedan med att i går berätta om en 20 meter hög telemast som Lomma kommun vill förfula vår vackra hamn med.

Tyvärr fick jag inte plats med att berätta om att en sommargylling, en ytterst sällan sedd pippi gäst i Lomma. Den tragiska och högst originella kråksorgen kom i alla fall med i dag. Ja, så då till slut kom den med på sluttampen, pippin med det ovanligt vackra namnet. Härliga färger har den också.

Själv avrundade jag veckan med att lyssna till Max Raabe, helt fantastiskt. Ni som missade det i TV2 i går kväll, får här en chans till. Vi som såg det, lyssnar och ser honom gärna igen (tack för tipset, Leif).

Inga kommentarer: