fredag 5 juni 2009

Bagaren i Lomma räddad!


Det har varit missljud i degmassan mellan Lomma Hembageri och fastighetsbolaget Midroc. Framtiden för bageriet har hängt på en skör degtråd.
Orsaken är den här.
Midroc äger den nybyggda fastigheten i centrum. Där har redan apoteket, frisörerna, Handelsbanken och en blomsteraffär flyttat in. Nästa på tur är systembolaget och så Lomma Hembageri, kända för Skånes godaste fastlagsbullar och smarriga bakverk.
Det uppstod alltså en fnurra på degtråden.
Midroc ville modernisera hanteringen. Bagaren baka sina bullar ute i industriområdet och ha en modern servering med latte osv i de nya lokalerna.
-Det var inte mitt koncept, säger bagaren Per Ståhl till mig.

I dag kan BLOGGEN avslöja att Per Ståhl med hela utrustningen kommer att flytta in i lokalerna på hörnan-se ovanstående bild- i november.
-Vi vet att Lomma Hembageri är en institution. Vi vill bara att han ska ta till vara de nya möjligheterna med detta nya fina läge. Helt enkelt ett modernare tänk, säger Midrocs VD Magnus Skiöld som en förklaring till mig.
Och så blir det.
Lomma Hembageri ställer upp på en mindre yta för bageriutrustningen och en större serveringslokal, kanske t o m både latte och cappuccino i kopparna i framtiden.
Bullfest, bullfest hela dan...det var väl en fin nyhet!


Och det firar med Sigge Fürst. SPELA UPP!

Inga kommentarer: