måndag 25 maj 2009

Nordkorea spränger kärnvapen. Och jag blir glad över fågelskit!

Världssamfundet rasar över Nordkoreas sprängning. FN kallar till blixtmöte i kväll. Här får FN mitt råd: syna Kina i sömmarna. Kineserna har historiskt sett alltid använd sig av Nordkorea för sina lömska trix. Vad är det nu man har på gång?
Jag hatar alla atombomber, men blir faktiskt glad över fågelskiten på min bilruta. Bilprovningen som trivsamt nog ligger i Lomma, vill syna skrothögen i sömmarna.


Så medan Nordkorea i hungersnödens tecken marscherar både dag och natt, åker jag till bilprovningen med fågelskiten sittande kvar på fram rutan. Redan som barn berättade moster Greta för mig att fågelskit på en ruta betyder tur.
Bil skrället som går på fotogen hostar. Den behöver all tur i världen.
På bilprovningen är männen lika grav allvarliga som en militärparad i Pyongyang. Det bankas, rycks, vrids och vänds, men ingen bryr sig om några atombomber i Nordkorea. Min bil är för dessa dystra män, det viktigaste som finns i världen.
Fågelskite
n tittar de inte ens åt. Det gör jag och virar runt mina fingrar i fickan.
Jodå, det gick vägen. Moster Greta kunde man alltid lita på.
Däremot hungrar befolkningen i Nordkorea. Hade det inte varit bättre att kineserna dränkt landet med ris, än pengar och experter för framställning av dessa vansinniga vapen?
Jag tror inte ens att det finns fågelskit på torget i Pyongyang. Alla pippis har nämligen befolkningen tuggat i sig för länge sedan.

Inga kommentarer: