torsdag 14 maj 2009

Bloggen först med att testa svenska jordgubbar!


Det här var verkligen inte meningen. Här kommer man forsande i goda 70 km/tim på Gamla Lundavägen in mot Malmö, alldeles innan det nästan kriminellt befriade samhället Hjärup, när årets första jordgubbsförsäljare dyker upp vid väggrenen.
Det blir tvärnit.
Och jag som bara har äppelblomningen från Kivik i huvudet!?
Ni har alla sett dessa skolgossaroch flickor som varje år några veckor före midsommar kränger jordgubbar till oss trafikanter.
Här talar vi verkligen om den underbetalda arbetarklassen: knappa 37,50 i timmen.
Jag förbarmar mig genast över Premiär-Jimmy och köper en kartong SVENSKA JORDGUBBAR för 40 riskdaler. Nej, det är ingen liter vi pratar om, men ändå. Vem bryr sig?
För första gången i mitt händelserika liv köper jag SVENSKA JORDGUBBAR så tidigt som den 14 maj.
Då bör ni också veta att jag pallade min första liter av godiset i Gubben Isaks trädgård för 50 år sedan. Fast det var i Uppland efter midsommarstöket med Conny som slocknade i potatislandet. För övrigt samma natt Ingemar Johansson blev världsmästare i tungviktsboxning 1959.
Vi firade, aldrig har gubbarna smakat så ljuvligt, fast Jimmys gubbar var bra nära. De var riktigt goda, smakade fågel, om herrskapet förstår vad jag menar.
-Din dumma fan, tänker då du som läser detta och avlossar följande snytning:
-Jimmys gubbar är odlade i ett drivhus och är inte frilansjordgubbar.
Jag svarar då: det skiter jag i-gubbe som gubbe, bara de är svenska!
Jimmy är lik förbannat årets första skolgosse som kränger svenska jordgubbar längst den svenska väggrenen.
Basta!
FOTNOT: Upplysning till övriga Sverige. I Skåneland är svenska jordgubbar, speciellt om det är soligt som nu, tidiga. I mellan-Sverige, text i Jürgens Torsby eller Per-Arnes Karlskoga, kan det bli kris till midsommar. Då skickar vi upp härligheten från Skåne. I Norrland? Ja, går det att odla gubbar i Skellefteå? Fan vet! Grannen Peter får undersöka saken.


Vem blir inte glad över årets första svenska jordgubbar? Jag t o m bjuder er på våra genier Björn&Benny som släppt en nyskriven låt. Lyssna på denna sagolika jordgubbe-ABBA är tillbaka! Klicka HÄR!

Förtydligande: Signaturen Björn har lämnat en kommentar. Han slår ner på att jag skriver frilansjordgubbar, menar att jag glömt ett d. Visst, det stämmer, helt medvetet. Gubbarnas uppväxt har ett lika ovisst ursprung som vissa frilansjournalisters material. Faktum är att Gubbarna smakade skumt...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Frilansjordgubbar...?
Ibland blir det frilandsjournalister!
Inte lätt med den där bokstaven d... /björn

Anonym sa...

Jag känner killen där som säljer, Han är faktist Hetro det är faktist sant!

Dennis sa...

Roligt skrivet! :D Premiär-Jimmy är cool!