tisdag 7 april 2009

LOMMAS PÅSKGODIS SLÅR ALLA REKORD!


Stefan Håkansson, 39, visar upp storsäljaren, Branteviksillen. Till påsken säljer man 2 ton enbart av denna enorma succé.
Det handlar naturligtvis om Fiskboden nere i Lomma hamn. Det har blivit den inlagda sillens Mecka. Människor vallfärder långväga ifrån för smörja kråset med bodens egna utsökta läckerheter.
-Ja, vi lägger in allt själv, bedyrar Stefan Håkansson som tillsammans med tvillingbrorsan Fredrik driver Fiskboden i Lomma.
För tolv år sedan la tvillingarna sin fiskebåt i malpåse och öppnade en fiskffär i en liten röd hodda i Lommas hamn. Det blev genast en klockren succè.
Den lilla stugan fick snabbt byggas ut och byggas UT och BYGGAS UT. Numera finns det även en mycket populär restaurang kopplad till butiken.
-Till sommaren räknar vi med både vin-och ölrättigheter, fortsätter Stefan och summerar påskens försäljning innan den knappt har börjat.
-Minst 5 ton inlagd sill och 6 ton lax och...

Siffrorna svindlar. Det är enorma mängder som folk stoppar i sig. Och innan jag hinner fråga kontrar Stefan Håkansson.
-I år räknar vi med en omsättning på 30 miljoner kronor. Nej, här finns ingen finanskris, snarare tvärtom, fortsätter han.
En sådan buffel som Ingvar Kamprad skulle bli mäkta imponerad av dessa båda tvillingar som skapat Lommas mest framgångsrika företag.
Framgångsagan har skapats av nästan ingenting. Det enda i bagaget är samma som Kamprad äger över måttan: glöden att lyckas.
Jag har följt dom från allra första början och får nypa mig i armen för att tro det är sant. Jodå, jag lovar: deras inläggningar är formidabla.

Inga kommentarer: