onsdag 22 april 2009

Därför vinner Jacob Zuma presidentvalet i Sydafrika-det handlar om money!

Orsaken till Jacob Zuma vinner valet i dag stavas till Oppenheimer. Det är världens mäktigaste diamant-guld- och mineralhandlare med stora fyndigheter i landet.
Harry Oppenheimer var när han dog år 2000, en av världens rikaste män med basen i Johannesburg, Sydafrika. Imperiet har tagits över av sonen Nicky.
Deras företag De Beers skapade också världens bästa slogans ”Diamonds Are Forever”.

På omvägar fick man t o m Ian Fleming att skriva en James Bond-bok med samma namn.
Den första Nelson Mandela träffade efter sin frigivning från Robben Island 1990, var just Harry Oppenheimer. Familjen var nämligen inga förespråkare för apartheid. Det gagnade inte deras arbetare i diamantgruvorna.
Enligt obekräftade källor ska också familjen en gång i tiden ha skapat ANC. Detta får man tolka som man vill. Själv har jag svårt för att se det annat än ett illvilligt rykte.
Klart är, emellertid, att Mandela under hela 1990-talet hade ett nära samarbete med familjen.

När så Nelson Mandela för några dagen sedan dök upp, gammal och skraltig, på ANC:s sista valmöte i Johannesburg, fanns kopplingen där.
Familjen Oppenheimers förlängda arm åkte in på arenan i en golfbil inför tiotusentals ANC-anhängare. Vid sin sida hade Mandela den omdiskuterade presidentkandidaten Jacob Zuma. Tydligare än så kunde ett handtag inte visas upp.
Familjen Oppenheimer vet hur en diamant ska slipas: ”Diamonds Are Forever”, som också Shirley Bassey sjöng, ledmotivet i James Bond-filmen som släpptes 1971. Det var förresten Sean Connerys comeback som James Bond.
Jacob Zuma måste bara slipas till för att i framtiden även
han bli familjen Oppenheimers handgågne man.
Det handlar om money.
FOTNOT: Filmen hette ”Diamantfeber” i Sverige.

MISSA INTE ÖVERKURSEN:
Jacob Zuma kommer från Zululand i Sydafrika med
trolldom och andra märkligheter, tex att det räcker med att duscha för slippa AIDS. Det är också hans egen metod.
Därför bjuder BLOGGEN på Charlie Caper. Häng på! Klicka HÄR!


Varför är den ena dammen i Lomma Centrum torrlagd? Efter den stora dammrensningen har vattnet endast släppts på i den övre dammen. Ska den läggas igen?
Här får du direktsvar från Lennart Persson, parkchef i Lomma kommun:
-Nej, det ska inte läggas igen. Vattnet måste syresättas bättre. Den tidigare anordningen var rostig. Nu är det åtgärdat och vattnet kommer förmodligen att släppas på i morgon, i alla fall till helgen.
Vi tackar Lennart för beskedet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant! Och lite otäckt...
/Tobisgrisslan