lördag 14 mars 2009

Melodifestivalen, tunnbröd, jordbruk, SE-banken och tusensköna-SICKEN VECKA!



Sicken vecka!
Caroline af Ugglas i trafikolycka, SE-bankens chef Annika Falkengren gråter ut i morse hos Lasse Bengtsson i TV 4 och vårbruket i Täppan som slutade i katastrof. Det som började så rofyllt. Snälla, snälla livet: Kom igen!


Det var också en vecka då jag fick kontakt med Caroline i Hoting. Hon ska skicka ner hembakat tunnbröd till mig. Det kan behövas.
Annars kan ni vara säkra på att SE-bankens chef A
nnika Falkengren kommer att offras av den hårt pressade styrelsen. Det gick nästan att ta på den sorg hon utstrålade hos Lasse Bengtsson. Snälla, snälla, vad ledsen hon såg ut. Minns vad ni läste det första gången att hon får sparken.

Vårbruket i Täppan. Det brukar vara en signal om en varmare tillvaro. Medan Hoting har 70 cm snö, Per-Arne i Karlskoga 50 cm och Jürgen i Torsby minst lika mycket, drog jag igång vårbruket. Det riktigt sjöng om hantverket. Jag njöt i fulla drag och nynnade på Caroline af Ugglas låt. Då ringde Solveig i Kungsbacka som fått en regnfri dag.
-VAAA! Sprider du ut sand från stranden i Lomma på grästmattan?
-Ja, du vet, golban...
-Det är havssand som innehåller salt. Gräsmattan kommer att dö!
Men snälla, snälla, aldrig får man vara glad.


Jag tänkte på Melodifestivalen, släckte sorgen med en öl och skänkte en tanke på Ugglas nacke. Hoppas den håller i kväll. Det skulle vara riktigt kul om den där konstiga låten svepte fram som en stormvind över Europa.
Länge än så kom jag inte i tankarna förrän det började snöa. Inte det också. Räcker det inte med att Kungsba
cka redan sänkt gräsmattan.
Våren är konstig, fast i morse drillade lärkan i skyn. Nu ringer väl pippiexpertenTobias och gapar om att lärkan inte kommer förrän senare i vår.
Nej, jag gör som SE-bankens chef Annika Falkengren snart kommer att göra. Jag skiter i det här.


Vårrapport från Lomma kl. 17.00
I dag har det varit upp emot 10 grader varm. Lommaborna har spankulerat i solen och för första gången riktigt känt äkta vårvärme.
I dag såg jag också årets första tusensköna (Bellis perennis). Det är inte med en rätt, för det var i Skåne den upptäcktes första gången 1737 (enligt Wikipedia).
Lördagen den 14 mars var i Lomma förtrollande skön, men så ingick också förr i tiden tusenskönan i diverse trolldrycker.
Nu laddar vi alla 3-4 miljoner nördar inför Melodifestivalen.
Snälla, snälla...kanske Caroline af Ugglas behöver lite trolldryck för ro segern i hamn.
Vi håller tummarna!

Inga kommentarer: