fredag 9 januari 2009

Mysteriet i Lomma! Tredje minnesstenen funnen!


Det var lätt att komma i orkan/storm stämning i Lomma sent i går kväll. Det räcker med att kolla in den historiska bilden av stigfinnaren BG, efter upptäckten av den sista minnesstenen av stormen/orkanen som drog fram över orten 1902.
Gårdagens väder över Lomma var inte att leka med. Det kändes som den tuffa vinden och kylan klädda av människorna in på bara benen.
När nattmörkret svepte in lommaborna med iskyla larmade BG:
-Calle, jag har funnit den tredje stenen!
Det blev genast utryckning. Och visst stämde det. Där stod plötsligt den tredje försvunna minnesstenen, rakryggad och på en rejäl sockel. Texten på stenen nött av tidens tand och svår att tyda, men vattenståndet 1902 steg med över två meter.
Någon har under gårdagen satt upp stenen och sockeln. Du kan se den om du passerar biblioteket, går över den nybyggda bron och på vänster sida nedanför bron står härligheten i ensamt majestät.
Vem som har placerat dit både stenen och sockeln under torsdagen är i skrivande stund ett mysterium.
Hur som helst så är fallet med de tre försvunna minnesstenarna i Lomma därmed avslutat. Bloggen som drivit ärendet kommer nu att koppla in kommunhövdingen Thomas Håkansson.
Frågan är given: varför har inte Lomma kommun gjort något för att uppmärksamma de tre minnesstenarna?
Här får man en bra och given publicitet helt gratis och så skiter man i det hela, sannerligen mycket märkligt.
Och till slut, Thomas Håkansson. Varför restaurerar man inte stenen innan den sätts upp, så det går att läsa texten? Nu räcker det inte ens om man är utrustad med falkögon. Det är faktiskt amatörmässigt hanterat.


Inga kommentarer: