lördag 24 januari 2009

Jerry Williams premiär i Göteborg-EN BRAGD!

Sitter och slöbläddrar i kvällstidningarna. Plötsligt får jag se att Jerry Williams som fyller 67 år den 15 april, har haft premiär på en ny rockshow i Göteborg.

Jag stirrar länge på bilderna och läser de rätt hyfsade recensionerna. Tänk att Jerry rockar än i denna dag? Att människan bara orkar? Jag orkar numera knappt dricka upp groggen.

Plötsligt fylls jag av nostalgi.

Det är sommar 1962. Jag befinner mig i norra Uppland och jobbar i skogen. Det ger mig frisk luft, solbränna och muskler.

På lördagarna jobbade vi till lunchtid, sedan helg. Kvällen skulle tillbringas på festplatsen Heden som mycket riktigt låg på en hed i skogen.

Den här sommarkvällen var extra spännande. Engelsmannen Jerry Williams skulle komma med rockgänget The Violents. För så var det.

I våra unga ögon var Jerry Williams engelsman.

Jerry Williams såldes nämligen ut som tvättäkta engelsman. Det lockade oss ungdomar. Svenska rockstjärnor 1962 var stendöda i våra ögon. Nej, engelsmän skulle det var. Därför var det jättehemligt att Jerry Williams egentligen hette Erik Fernström, jobbade som rörmokare och kom från Solna.

Amerikanska rockstjärnor på besök var för mycket att begära. De var större än Gud Fader, en omöjlighet. Vi fick nöja oss med Jerry Williams från England.

Den här engelsmannen hade dessutom sin första hit på Tio-i-Topp med Twistin Patricia.

Det blev en härligt ljummen kväll med hembränt i buskarna. Jerry Williams och The Violents öste på bland myggen. Brudarna skrek av förtjusning.

Vi gossar var mer avvaktande och skålade med några märkliga svajiga pappersmuggar. Efterrätten blev en stoppad pipa med Tiger Brand eller Kalmar Nyckel.

Aldrig att jag kunde drömma om att Jerry Williams 2009 skulle fortsätta köra hårt, dessutom som svensk rockstjärna. Det är en bragd.

Jag slår samman tidningarna och går ut i köket.

-Kära hustru. Ska vi rocka fett i kväll, säger jag och kör en Elvis-skakning med höger ben.

Hon stannar upp mitt i steken. Vänder sig om och tittar på mig.

-Gamla gubbar har rockat färdigt.

Tablå!

FOTNOT: Ordet FETT fanns inte i vår vokabulär 1962. Det är jag som 2009 vill vara modern.



Inga kommentarer: