onsdag 24 december 2008

Julklappen till Carl Philip!

Bloggbrev julaftonen 2008.

”Hej Carl Philip!

Jag läster i Sydsvenskan att du ska utbilda dig till lantmästare på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp någon kilometer utanför Lomma. Jag läste också att det var oklart med var du ska bo under den tvååriga studietiden. Carl Philip, det är inga problem med boendet.

Jag erbjuder dig alldeles gratis ett av våra rum här hemma. Du bor läckert vid havet med härliga bad en liten bit bort. Omgivningen fridsam som en aftongudstjänst. Rummet lagom stort med eget nylackat skrivbord. Och du, sängen är något att längta efter. Det är en special beställd Dux, extra bred och lång. Det går t o m att koka tomtegröt i den. Här kan du vila ut efter både tentor och racertävlingar på Ring Knutstorp.

Jag har också tänkt på SÄPO-killarna som bevakar dig. Jag sätter helt enkelt in våningssängar i cykelboden som ligger till vänster alldeles utanför ditt fönster. ”Lilla Vovven” kommer också att ge dig all kärlek som någonsin går att uppbringa.

Du får också stifta bekantskap med världens bästa grannar. Jag tror Peter är pigg på ta dig med ut på en fisketur i Öresund. Kent som äger en hel tågstation. KÖ som flyger jorden runt i ett av sina rum. BG som kan berätta om någon spännande bok. BH kan allt om fotboll. Ulrika med sina vackra katter. Mikael som kan lära dig dra en spader. Det muntrar alltid upp.

Tänk på saken. Rummet är ditt. Helt gratis under hela studietiden. Slå en signal om du är sugen.

God Jul, förresten.”




COPYRIGHT TEXT OCH BILDER ANNA-LENA O CALLE ROCKBÄCK

1 kommentar:

Anonym sa...

Om inte Carl-Filiph nappar på erbjudantet, kanske två från den värmländska skogen kan få knoppa i sängen. Vi kollar gärna lufttrycken i däcken om så önskas och håller husbonden sällskap öven en whisky(eller två)