torsdag 25 december 2008

Han blev vår mest begåvade partiledare!


Den här partiledarmatchen blev en lång resa. Redan i slutet av augusti, kunde du som läser denna blogg, börja rösta i den olidligt spännande matchen om vem som är den mest begåvade partiledaren.

Till slut återstod fyra finalkandidater: Fredrik Reinfeldt, Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Jan Björklund, De andra blev utslagna på vägen fram mot det hägrande målet.

Under juldagen avslutade tävlingen och segrare som vår mest begåvade partiledare blev Fredrik Reinfeldt, moderathövding och statsminister.

Egentligen är jag inte förvånad. Fredrik har med finanskrisen fått fart på väljarkåren. Lars Ohly som slutade tvåa syns väldigt mycket, både här och där. På tredje plats hamnade Maria Wetterstrand. Hennes placering förvånar inte, för hon är en begåvad dam. Bara hon kunde bjuda mer på sin charm och inte låsa in den i hår knuten. Att Jan ”Skolan” Björklund knep fjärde platsen fungerar också. Hans skolfrågor får ständigt stort utrymme i media. Jan Björklund verkar vara ett en-fråge-parti.

Mona Sahlin hamnade utanför pallen. Det är nog inte många som är förvånad över det. Hon pysslar för mycket med dikeskörning. Maud Olofsson lyckades inte heller. Jag tror många har avslöjat hennes prat, tomgångskörning. Göran Hägglund i sin tur har för mycket bök internt med homodebatt och annat för att profilera sig hårdare utåt. Fast människan lär äga mycket humor. Visa det då!

Det är bara till att gratulera Fredrik Reinfeldt.

Bloggen lyfter på hatten!



Inga kommentarer: