onsdag 5 november 2008

USLA HEMSIDOR!

Internet kan ha avgjort det amerikanska presidentvalet. Barack Obamas kampanjorganisation har farit fram som en värsta Stallone på nätet. Anfallsvapnet har varit masskommunikation. Barack Obama har funnits överallt: myspace, hemsidor, facebook, bloggar, twitter osv, i all oändlighet.

Kampanjen har förts som en närstrid, tätt inpå den unga väljarkåren som rör sig på nätet. Det gav en riklig utdelning. Barack Obama blir president i Amerika. Succé!

Jag har för vana att gå in och kolla läget på våra riksdagspartiers hemsidor. Det är minst sagt blodlöst. Det är mer spännande att kolla in ett avsnitt av ”Hem till gården” på burken.

Inte ens nya moderaterna med en sådan bloggkanon som Carl Bildt i sina led, är något att ha. En tom känsla infinner sig. Opersonligt. Här riskerar man att somna. Socialdemokraternas hemsida är inte ett dugg bättre. Mona Sahlin orkar inte ens med att ha en egen blogg. Deras hemsida är så trist att klockorna stannar. Lars Ohly och Maud Olofsson har i alla fall en bildblogg, fast med usla bilder. Det råder för övrigt nattstånd hos både vänster-och centerpartiet. Vänsterpartiet har inte ens en bild av varken Lenin eller Stalin. Centerpartiet borde haft mer av röda stugor med vita knutar-känsla. Kristdemokraterna tror sig fånga unga väljare med en ny slogan: För ett schystare Sverige. Det är en riktig botten notering, Mona Sahlin-prat. Miljöpartiets Maria Wetterstrand har en blogg där hon sporadiskt skriver om torr politik. Det känns mer som ett nödvändigt ont. Hemsidan ger en starkt känsla av trist torvbrytning.Gäsp.

Min betygsättning blir enkel, från BC till C, alltså klart underkänt över hela linjen. Möjligen kan folkpartiet få B?, men så har man också Jan Björklund som kämpar för skolbetygen. Folkpartiets hemsida har en rätt fräsch framtoning. Lite känsla av ishotellet i Jukkasjärvi.

Nej, hade jag varit partistrateg hade jag kallat in Sylvester Stallone och rensat ut alla försoffade webbredaktörer. Omedelbart.






















Inga kommentarer: