tisdag 18 november 2008

SLIPSMIRAKEL!

Nu ska ni få lite konsumentupplysning i den högre skolan. Bilden här ovanför med slipsen som jag spillde-se pilen- bröllopstårta på, har jag visat upp tidigare. Jo, jag var faktiskt på bröllop i lördags.

Vi män är kända för att spilla och drälla. Hur många goda middagar, vin och groggar har inte landat på våra slipsar? Kvinnan vid vår sida suckar lika tungt varje gång.

En fettfläck brukar innebära en smärtsam död för sidenslipsen. Någon sjukvård för ner kladdade sidenslipsar finns inte att uppbringa, trodde jag och du som läser detta.

Givetvis landade bröllopstårtan med grädde sylt och hela rasket på min nyinköpta sidenslips i lördags. Där rök några 100-lappar. Alla tidigare försök med vatten och såpa m m har slutat med att slipshelvetet blivit än mer fördärvad.

Jag bestämde mig för att gå till kraftfull motattack.

Efter dammsugning av marknaden för ner spillda slipsar fann jag Silk & Clean. Efter ytterligare härjande lyckades jag knäcka gåtan var det såldes någonstans. Jo, på Harrods, Marks & Spencer, Bloomingdale’s, Ermenegildo Zegna i Milano och andra ledande varuhus i USA och världen.

Man räknar med att minst en miljon slipsar räddats åt eftervärlden bara under förra året.

Frågan kvarstod:

Fanns undermedlet att få tag på i Sverige?



Jag trappade upp jakten efter den försvunna skatten. Det gav resultat. En butik i Malmö och en i Lund sålde slipsens mirakel medicin. Frågan kvarstod. Funkade det? Det lät nästan som gamla tiders Vilda Västerns underdunderkur som skapade hår åt flintskalliga.

Ali Eftekhari på ”Nonno Herrdetaljen” på Nova köpcenter utanför Lund, tog genast itu med min slipsfläck. Han gnuggade försiktigt med en servett från ett paket Silk & Clean.

Och lätt som en plätt. Slipsen ren och fin. Det var som ett under inträffat.

Jag nästan föll i Alis armar av tacksamhet. Utan att blinka köpte jag mig ett paket med fem servetter för 79 ur svaga svenska riksdaler. Om några veckor är det barndop. Det ska bli spännande och se om det även funkar mot barndräggel.


Inga kommentarer: