söndag 23 november 2008

På måndag operation, men innan dess...


I morgon, måndag, ska Queenie, en 8-årig amerikansk cocker spaniel opereras för juvercancer. Det är klart att husse och matte ligger vakna hela nätterna av oro för sin lilla älskling. Lilla Vovven är nämligen världens finaste och mysigaste hund, fast det säger väl alla hundägare om sina djur.
Lilla Vovven ÄLSKAR alla människor. Bäst tycker hon om husses och mattes barnbarn. Då ställer hon t o m upp som huvudkudde.
Det finns egentligen bara ett aber med Lilla Vovven. Maten. Hon är komplett matgalen. Det kanske inte är så konstigt då basfödan består av nyttigt torrfoder.
Det finns absolut ingenting som nobbas: julljus, husses inlagda sillar, mattes ostmackor eller vad hon nu lyckas lura till sig. För hon är ytterst listig.
En gång höll det på att sluta riktigt illa.
Det var sommarfest i Täppan med mat, vin och sång samt en värmande sol. Livet var syndigt behagligt. Då slog Lilla Vovven till.
I en barnstol hade ett av barnbarnen spillt en smula. Den fick givetvis inte förfaras. Med en panters vighet hoppade hon upp mot stolen och for med huvudet rakt genom det lilla hålet på stolsidan och landade på dynan med smulan i munnen. Och satt ohjälpligt fast. Barnstolen förvandlades nämligen till ett skruvstäd kring Lilla Vovvens söta huvud.
Det blev en förfärlig aktivitet bland sommargästerna. Folk sprang kors och tvärs och tjoade.
-Vovven sitter fast! Vovven håller på att strypas! Vad gör vi?
Det krävdes snabba beslut. Hennes huvud satt verkligen fast i barnstolen. Det fanns inte en chans att dra ut det genom hålet. Det blev till en dödskamp i Täppan.
Till slut kom det fram både tänger och en såg. Ja, hur det gick kan ni se på de exklusiva bilderna här nedanför. Förstå att husse och matte är nervösa inför måndagens operation.
Rapport följer vad det lider.
Håll tummarna!




Inga kommentarer: