onsdag 19 november 2008

Mitt i stormens öga!

Det stormar ute. Vinden ylar nästan in i bloggen. Lomma kommuns projektledare Lotta Ahlfors mätning av en nybyggd vägstump ner till hamnhusen har väckt ilska. Hon får bredden till det lagliga måttet 5,50 meter.

En av de boende i hamnen i Lomma for ut med tumstocken och kontrollmätta. Han fick måttet till 4,50 meter. Snabbt som en vindflöjel skrev han en insändare i dagens Sydsvenska om det fatal misstaget av Lotta Ahlfors.

Ja, sedan ryckte jag ut och tog bilder och skrev ett orkanliknande inlägg om mätningen här på bloggen. Det publicerades onsdags eftermiddag.

Några timmar senare får jag ett mail från kommunhövdingen, kommunalrådet Thomas Håkansson. Han ber mig gå ut och mäta vägens bredd.

Jag mäter i mörker med stormen vinande runt öronen. Jag mäter både en och två och tre och fyra gånger. Lotta Ahlfors har helt rätt. Hennes mätning stämmer. Därmed faller både insändaren och mitt blogginlägg platt till marken. Jag plockar omedelbart bort mitt inlägg. Därefter skriver jag en ursäkt till både kommunhövdingen Thomas Håkansson och Lotta Ahlfors.

Mitt fel är att jag inte själv kontrollmätte den här förbannade vägstumpen innan jag skrev. Efter den fadäsen är jag jättetrött på alla breda eller korta vägstumpar.

Må alla världens kantstenar vila i frid.



1 kommentar:

Anonym sa...

Saken är inte fullt så enkel som Calle vill göra gällande. Mina mätningar gjordes fredagen 14/11 på fm. medan Calles mätningar gjordes onsdag kväll 19/11. I mellantiden, dvs i början av innevarande vecka, har förekommit forstatta beläggninsarbeten i östra Höjeågatan varvid kantstenarna glädjande nog tycks ha flyttats utåt några decimeter på den ena eller båda sidorna (syns delvis på "lappningarna"). Detta torde ha givit ytterligare en dryg halvmeters vägbredd på de smalaste partierna, vilket är en stor förbättring. Det är tydligt att kritiken mot avsmalningen framfördes innan kommunen fått tid att slutjustera och finslipa bygget, vilket jag är den förste att beklaga. För breddningen kan väl inte bero på den debatt som startade i Sydsvenskan redan i förra veckan?

Mvh Kai