tisdag 4 november 2008

Lommahövdingens klara besked: Bara inte Sarah Palin!


Mannen här till höger som sitter så bekvämt avslappnat är moderaten Thomas Håkansson. Han är allas vår hövding i Lomma kommun, kommunalrådet.

Jag ställde en rak fråga till honom som löd: vad betyder USA-valet för Lomma kommun?

Det var som dra ut en plugg. Människan öste på som en stridbar fors som rinner ut i Höjeå, kommunens egen Mississippi.

-USA-valet påverkar Lomma indirekt i mycket hög grad. Det finns flera viktiga aspekter, började han.

Jag förstod att min fråga var en lisa för själen mitt i all budgetmangling som just nu pågår i kommunen. Äntligen fick han som jag, jobba med världspolitiken.

-Den ekonomiska utvecklingen är den viktigaste frågan, fortsatte han och så glipade budgetmanglingen fram. Han fick in följande raket:

-En president som kan hantera de gigantiska underskotten i statens finanser, reparera skadorna efter finanskrisen, att återupprätta förtroendet och funktionaliteten i kreditsystemet och stimulera internationell handel och industriinvesteringar (d.v.s. bl.a. stävja protektionistiska tendenser) kommer att få stor positiv betydelse för hela världens ekonomier.

Jag tycker det är väldigt klokt sagt. Jag skulle nästan kunna sagt det själv (förutom det där med protektionisti...). Det är nästan så man blir stolt över vår hövding i Lomma.

Sedan började Thomas Håkansson prata om Kyotoprotokollet men då slog det lock för mina öron. Jag är till döden trött på just detta protokoll. Nej, då gillar jag bättre Thomas Håkanssons avslutningssalut:

-Mitt skräckscenario är om McCain blir vald, dör eller tvingas avgå och Palin blir president. Bara den risken hade fått mig att avstå från att rösta på McCain om jag vore republikansympatiserande amerikan.

Detta mitt herrskap är ett rakt och tydligt besked från kommunalrådet i Lomma. Nu är jag stolt på riktigt över vår kommunhövding. Trots mycket är enligt de moderata riktlinjerna. Jag tror t o m han skulle funka som utrikesminister efter Carl Bildt.

Nedräkningen i det amerikanska valet kan börja. Thomas Håkansson i Lomma tryckte på knappen.











Inga kommentarer: