onsdag 5 november 2008

Barack Obama, tipset som slog in!




Bilden på en baby, en baby som skulle växa upp och skriva historia. Barack Obama föddes den 4 augusti 1961 i Honolulu, Hawaii. På bilden är han några månader gammal. I dag är han världsberömd.

Nu ska jag inte skryta, men redan den 6 januari i år tippade jag att Barack Obama skulle bli USA:s nästa president. Det var nämligen så att jag började blogga på allvar i Resumè i början av året.

Den 8 januari är det primärval i New Hampshire. Två dagar innan skrev jag så här:

”Jag tryckte örat mot marken och fångade upp några intressanta åsikter från amerikanska journalister, direkt från hästens mun, så att säga. Jag har nämligen vissa värdefulla kontakter med bl a utmärkt insyn i Vita Husets irrgångar.

Så här är läget just nu bland de välplacerade amerikanska journalisterna som jobbar med frågan:

I Washington är besvikelsen stor. Ingen hade räknat med nästan platt fall för Hillary Clinton i Iowa. Amerikanen i gemen är sugen på något nytt och fräscht. Precis vad som inträffade 1992 då en Bill Clinton tog hem presidentposten. Han representerade en ung och ny generation. Det gick hem i stugorna.

Mycket talar för att Barack Obama blir den som svär eden som USA:s 44 president den 20 januari 2009. Han har väldigt mycket av den unga karisma som Bill Clinton hade 1992. Det kommer att räcka långt. Abraham Lincoln ler i sin himmel.”

Tänk så rätt man kan få. Tro nu inte att jag är något orakel som KG Bergström. Nej, verkligen inte. Fast det är kul att jag tydligen är bättre på att tippa amerikansk politik än att få full pott på stryktipset. I sådana sammanhang är jag direkt usel.

FOTNOT: Mitt kraschade vänsteröga. Det var ett kärl. Ingen fara på taket.



Inga kommentarer: