lördag 25 oktober 2008

SUPERARENANS STORA MISSTAG!


Lördagen den 25 oktober, öppnades portarna till Malmö FF:s nya fotbollsarena, Swedbank Stadion, för oss som satsar på årskort till nästa säsong. Den matchas av de ansvariga som ”Den stora drömmen”.
Den här superarenan för över en halv miljard svajiga svenska kronor med plats för 21 000 sittande åskådare, har precis allt av bekvämlighet för en modern fotbollspublik utom en sak: hissar.Jag vet, för jag var där.
Jodå, det finns visst hissar, säger då de ansvariga. På kortsidorna för de rullstolsbundna.
Det är givetvis väldigt bra.
Men nu till den ömma punkten, superarenans svaghet.
På långsidorna finns inga hissar för den som har plats längst upp. Dit är det 56 jobbiga trappsteg i åtta avsatser innan du som har risiga knäleder, rygg, höfter eller ben och fötter, når din plats.
Jag vet hur jävligt det kan vara efter över sju år med kryckkäppar. Jag vet att många aldrig i helvete kommer att klara av denna mardrömsfärd.Jag vet hur det är att kämpa upp för trappor som svårt rörelsehindrad. Jag vet alldeles för mycket om hur det är att vara handikappad.Nog.
En besökare frågade en av guiderna:
-Hur ska far klara detta som knappt kan gå? Varför finns inga hissar?
-Ja, säg det. Någon har missat något här, svarade MFF-guiden.
Grejen är den, att personerna bakom den här typen av projekt inte har en susning om vad det innebär att vara rörelsehindrad. Jag är rätt säker på att handikappsorganisationerna kommer att rasa över misstaget, för ett misstag är det allt.
Tablå.


Inga kommentarer: