tisdag 15 juli 2008

EFTERLYSNING: Fakiren Kjell Swing!



Är det någon som känner igen den här mannen? Det är världsmästaren i spikmatteliggande Kjell Swing som bokstavligt talat gick upp i rök under 1970-talet. Absolut ingen vet vad som hände med honom. Han bara sopades bort från jordens yta. De efterforskningar jag gjort har inte lätt till någonting. Helt säkert är att Kjell Swing på sin tid var en internationellt berömd fakir. Just i dag pågår Kiviks marknad som bäst och på de skånska marknadsplatserna var Kjell Swing en gång i tiden den stora attraktionen. Förutom mästare på att ligga länge på en spikmatta tog han också en napp på krossat glas, stack läbbiga nålar genom kroppen, sprutad eld med truten och låste in sig i Helvetets kabinett. Han lär också ha gett ut en bok, ”Sexualhypnos”. Någon som läst den? En teori är att han dog av lunginflammation efter fått i sig tändvätska. En annan är att fakiren Kjell Swing omkom i en brand i Hudiksvall som var hans hemort. Det ska ha varit i mitten av 70-talet. I boken ”Bland strippor och fakirer” av Bo Sjökvist lanseras teorin att Kjell Swing numera lever livets glada dagar som söderhavskung. Sanningen är den att ingen vet vad som hänt fakiren. Han är som sagt var, bortsopad från jordens yta. Och nu är det upp till dig att komma med en gångbar ledtråd. Vet du något? Kontakta mig, Calle Rockbäck. Jag väntar med iver på att jag får hjälp med att lösa mysteriet med fakiren och världsmästaren Kjell Swing.






































9 kommentarer:

Lasse sa...

Hej
Jag turnerade med Mr Swing i början av hans karriär i mitten av 60-talet, när han började uppträda på interna klubbar vid sidan av sitt arbete på LM Ericsson i Karlskrona.
Jag fick i helgen också fatt i en bild där jag sitter på hans bröstkorg under en föreställning när han ligger på glas. Jag var också med före showen om att krossa det glas som skulle användas. Han uppträdde bl a på värdshuset i Södra Sandby utanför Lund.
Vad som hänt med honom vet jag inte, mer än att han troligen är död sedan många år.
Författaren Åke Ewardsson har med Mr Swing som huvudpersonens drömprins i sin roman "Jukebox" som kom ut för ca 10 år sedan.

Lasse

Calle Rockbäcks BLOGG sa...

Tack för din kommentar. Jag Calle Rockbäck är angelägen om att komma i kontakt med dig. Slå mig en signal 040-414758

Anonym sa...

Hej!

Jag såg Mr Swing på Tivoli i Åtvidaberg på 60 - talet. Jag är också intresserad och undrar ifall du har fått någon klarhet i vad som har hänt honom. När jag var ute på internet tänkte jag att jag skulle googla på honom och så kom jag in på din blogg. Jag var på föreställningen med min väninna och vi gick därifrån halvt skräcklagna.

Kerstin

Gunilla "af Halmstad" sa...

Har skrivit om Mr Swing och hans öde på min blogg www.afhalmstad.blogspot.com
Hälsningar
Gunilla "af Halmstad" Ekroth

Richard sa...

Han var min fars halvbror, han dog innan föddes, men farmor lever.

Mvh Richard

Anonym sa...

Oj blev lite fel där innan, surfade på telefonen. Om intresset finns så kan du kanske få min farmors nummer, om hon vill berätta något.

Jag tror hon har bäst koll av alla eftersom hon är hans mamma.

Mvh Richard

veronica sa...

Kjell var min mormors bror han dog strax innan jag föddes jag har för mig att han hade någon sorts canser. Han måste ha dött runt 88 eller 89, jag är född 89. Hans mamma lever än och bor i hudiksvall hans pappa dog för några år sedan och hetta jonas swing. De ligger brevid varandra i en grav i bergsjö kyrka.

Berra sa...

Hade han inte någon knytning till Laxå? Han turnerade på tivoli och var tillsammans med en tjej från Degerfors, jag var tillsammans med hennes syster. Minns vissa dråpliga situationer som hände bakom scenen där vi fick hålla till när dom uppträdde.

Morgan Deile sa...

Jag och Mr Swing gjorde grundutbildningen i flottan på bataljon Sparre i Karlskrona samtidigt på hösten 1965.
Att jag kände igen honom som Mr Swing berodde på att jag såg honom på Kiviks marknad samma sommar där han uppträdde som fakir och trollkarl tillsammans med strippan Gunilla af Halmstad.